onsdag den 25. juni 2014

Frokost i det grønne

 Jeg fik en udfordring af K-Salat. Hvordan vil du dække et frokostbord? Dem der har fulgt med et stykke til, ved at jeg elsker at dække et fint bord, så jeg sprang på udfordringen med glæde.
 
Jeg besluttede at dække en moderne fortolkning af "Frokost i det grønne", med alt hvad det alligevel bærer af traditioner; natur, hvid dug, grøftekantsblomster og træmøbler,
 
 
Vi har fem års bryllupsdag på fredag, og derfor valgte jeg at lave en frokost-for-to. Bordet kunne naturligvis have været dækket op til mange med samme tema og samme mad.


Turtelduerne er Kay Bojesen, Bryllupskanden, som vi fik i bryllupsgave, er fra Royal Copenhagen og vinglassene er fra Eva Solo.


  

 K-Salat har udviklet nye Lækkerier, som vi bl.a. brugte til denne lækre tapasanretning. K’s Lækkerier er en ny måde at nyde pålægssalater på. De har nemlig lagt råvarerne på toppen, så du får en endnu bedre smagsoplevelse. Og med den nye gennemsigtige emballage er du ikke i tvivl om, hvad der venter dig.
 





Grøftekantblomsterne er på sit højeste og fineste lige nu. En nem og billig måde at dekorere et fint frokostbord på.



Tallerkenerne er Royal Copenhagens Blue elementsserie, som vi bare er så vilde med herhjemme. Enkelt, traditionelt og alligevel med et meget moderne udtryk.



Det bliver ikke meget mere idyllisk end det her; højt grønt græs, hækken lige før klipning, blommetræer i fuldt flor, blå himmel og et lækkert frokostbord! Det at spise ude er forbundet med en hel masse dejlige følelser, og er helt særligt omkring midsommer, hvor dagene er lange. Det er Danmark, når det er bedst!

 
Hvordan mon I nyfortolker frokostbordet?
 
Smil fra Mia

fredag den 13. juni 2014

Plakater (+støtteplakat!)

Jeg elsker stadig at lave plakater til shoppen. Hygger mig med det, og nyder de overvældende mange bestillinger, der hele tiden kommer. Dejligt!

Jeg sørger altid for, at sende plakaterne i ordentlig emballage. Derfor sendes de i bølgepapkuverter fra Jakodan, som flere gange har sponsoreret kuverter til mig. Det er jeg dæleme glad for, især fordi det betyder, at prisen kan holdes nede, og der dermed også er mange flere kunder! Jakodan har masser af lækre sager, og jeg må sige de i den grad også har en fin service! Vil klart anbefale dem, hvis I også skal bruge god emballage el. andet til indpakning.



Jeg har lavet en støtteplakat i forbindelse med Villads' død. Den koster 35 kr. og hele beløbet går til Landsforeningen Spædbarnsdød. De kan bestilles resten af juni måned lige HER.



Det er også blevet til en masse fine Superhelte plakater, som skal bruges til noget helt særligt herhjemme, mere om det senere.




Smil fra Mia



onsdag den 11. juni 2014

Tanker om sorg

Fredag er det tolv uger siden vi mistede vores lille Villads. 12 uger...! Det vil altså sige 3 måneder... Jeg tænker på ham hver eneste dag, nogle dage kan jeg slet ikke holde det ud, ville ønske jeg kunne flygte fra det, andre dage virker det hele surrealistisk. Jeg var da gravid, var jeg ikke? Jeg fødte da, gjorde jeg ikke? Jeg kommer nogle gange helt i tvivl. Måske var det hele bare en drøm... Men så er det, at jeg ser på billedet af min lille dreng, og så banker virkeligheden på. Ikke en stille banken, nej mere en hård og ikke særlig venlig banken. Villads var vores lille mirakel, men han kunne ikke leve uden mig. Ikke leve uden sin mor. Det er egentlig en meget smuk tanke, synes jeg, og alligevel så er det jo ikke sådan, det skal være. Første gang vi mødre giver slip på vores børn, er når navlesnoren klippes. Normalt er det jo så dér, det hele starter. Et liv som mor fyldt med glæder, smil og grin. Men for os blev det fyldt med sorg, tårer og afmagt.

Der er tidspunkter, hvor jeg kan abstrahere fra sorgen, og tænker om jeg mon er ovre det nu. Men bedst som jeg tænker, at nu vender det, så sker der noget, der gør, at jeg så alligevel er så langt fra ovre det. Jeg tænker egentlig også, at jeg aldrig kommer over det, men at jeg med tiden kan lære at leve med det. Det... træls ord... for det, er jo lig med at have mistet et barn i denne her sammenhæng.

Billedet er taget ved Villads gravsted

Jeg har efterhånden lært, at sorg er noget man ikke kan flygte fra, men det er muligt at holde pauser. At gå til og fra sorgen, har psykologen lært mig, er en rigtig god egenskab at have. Jeg holder pauser, men indtil nu er det kun, når jeg beslutter mig for det. Pauserne er jeg nødt til at tage, for at kunne overleve i det her, og pauserne vil jeg også tage for at kunne være der for min dejlige August. Men der er konstant forhindringer undervejs. Det kan være alt muligt, der alligevel får læsset til at vælte; én jeg møder, jeg ikke har talt med, en tanke der dukker op, et besøg på kirkegården osv. Jeg har taget kreapauser, hvor jeg har fordybet mig i et kreativt projekt, men hvor ingen forventede noget af mig. Det har været rart og virker godt for mig. Men så snart der er forventninger om, at jeg skal præstere noget bestemt, eller noget kræver min koncentration el. mit fulde fokus, så dur det ikke for mig. Jeg har ikke overblik el. evnen til at holde fokus på ret meget for tiden. Hvis nogen taler om noget i for lang tid, falder jeg fra, hvis jeg skal læse, må jeg læse det samme igen og igen, for at forstå det. Hvis nogen informerer mig om datoer og lign. så kan jeg ikke huske det to sek. efter. Mange af disse symptomer havde jeg også, da jeg mistede mit job pga. August sygdom. Det er tegn på stress/depression, men jeg føler mig egentlig ikke stresset el. deprimeret i den forstand. Istedet føler jeg mig tynget af sorg. OG det er vel egentlig også okay?!

 
De lækreste babyfødder - dem fik vi kun lov at nusse på en enkelt uge.

Efter Villads' død har vi gjort mange forskellige ting for at afslutte det hele ordentligt. Bl.a. lavede vi selv hele gravstedet, vi har lavet en fin fotobog, en lille mindehylde, lånt bøger på bib. med August om emnet, kigget i stjernekikkerten (som August fik den dag Villads blev begravet) og lavet små særlige tiltag, som altsammen er med til at hele os. Det er en lang proces, og der er dage, hvor jeg ville ønske, at det ikke var sket, men heldigvis er der flest dage, hvor jeg føler mig heldig og dybt taknemmelig for, at vi fik Villads. Han har lært os meget, og hver dag øver vi os fortsat i at finde lykken, også selvom det kun er i små glimt. Men glimtet i sig selv, er med til at vise os, at der er lys for enden af tunnelen.

Villads gravsted ligger på det smukkeste sted mellem kastanjetræer, åbne marker (den anden vej) og heste. Der er stort set sol hele dagen på Villads smukke sted og at tage derud om aftenen og se solen gå ned giver altid tårer i øjnene og gåsehud på armene. Han har fået den fineste plet, præcis som han fortjener det!
Kærlige tanker
Mia

søndag den 8. juni 2014

Pinsemarked

!  Link til facebookgruppen: https://www.facebook.com/muntert 

I dag har min bedste veninde og jeg afholdt Pinsemarked sammen med 3 andre piger. Det var sådan en familieting, hvor unger og mænd også deltog, og det var bare tophyggeligt.

Der var masser af besøgende og glade børn i sol og regn :)


Min veninde og jeg havde slået de kreative hjerner sammen under navnet Muntert. Vi lavede en stak lækkerier til legekøkkenet/legebutikken/legehuset.

Bl.a. disse legejuice/mælk


Vores børn stod for fiskedammen, som var ganske velbesøgt og ungerne tjente 80 kr. - det var et hit og super hyggeligt indslag,


Teltene fra min mands arbejde var gode både i den bagende sol og den silende regn - jo jo vi havde al slags vejr :)


Vi lavede også disse flag, som enten kan pynte ved legehuset, i legebutikken/køkkenet, i blomsterkrukker m.m. Derudover har min venindes mand lavet et særligt beslag, så de kan sættes på en lang pind og sidde på ungernes cykler.


 Vi lavede også pasta til legekøkkenet/butikken.


Der var masser af lopper, retro, varer fra www.uniqrea.dk og fra Muntert.


Skiltene havde min veninde lavet og blev nærmest revet væk! De er også bare ualmindelig fine!!


Jeg havde lavet en stak forskellige wallstickers, som også var populære.


Vi har solgt rigtig godt - men der er stadig en del rester, de kan ses lige HER!

Smil fra Mia

tirsdag den 3. juni 2014

Abemad

Her i huset bor der en Frugtdreng også kaldet August. Han har alledage ELSKER frugt. Til hans 1 års fødselsdag fik han ikke kage, han fik det fineste glas med lækkert frugt og et lys i, og han elskede det. Hver dag får han abemad, som ganske enkelt er en skål frugt/grønt. Efter han er blevet ældre får han som regel skålen om eftermiddagen, førhen var det altid efter aftenbadet. Når der er Disneysjov, får August en lille smule slik, som regel 4-5 stykker, og så er resten frugt/grønt. Han klager aldrig, elsker det!

Derfor falder det også lige i vores smag, at McDonalds nu har lanceret frugt/grønt i alle Happy Meals'ene. Det synes jeg, er et godt signal at sende, og giver samvittigheden en lidt bedre smag, de gange man ender på McDonalds. 

August er heller ikke en dreng, der drikker sodavand, så i forvejen får han juice istedet for cola, og med frugten, der nu også er med i Happy Mealen, ja så synes jeg egentlig de fire nuggets og den lille pose fritter er ok. En gang imellem.

I dag har vi leget med frugt herhjemme, og det kom der det her sjov ud af.


Ha' en herlig aften.
Smil fra Mia


Indlægget er lavet i samarbejde med McDonalds, men ord og billede er mine egne.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...