lørdag den 2. juli 2011

"Hjælp! Jeg er ny blogger"

Jeg opfordrer til at I læser guiden igennem, men også de mange spørgsmål og svar i debatten under, da I finder en del info der. Jeg selv har valgt at jeg pt. ikke længere svarer i denne tråd, da overskuddet simpelthen ikke er til det !
MEN HUSK OGSÅ - AT HVIS NOGEN LÆSER LISTEN OG KAN SVARET - MÅ I MEGET GERNE SVARE HINANDEN HERINDE!!

Husk så, at INGEN spørgsmål er dumme - der findes kun dumme svar, og som Mette så fint skriver - vi har alle haft 0 læsere og 100 spørgsmål! 


Jeg skal også lige gøre opmærksom på, at jeg også lærer noget nyt. Dvs. der kan være svar fra min (og måske andre), som ikke er helt 100% korrekte i kommentarfeltet, men jeg redigerer så svarene, når de kommer på selve listen. Jeg ligger løbende på listen!

********************************************************************************

 Jeg får af og til henvendelser fra nye bloggere med spørgsmål om alt mulig omkring blogverdenen. Jeg kan huske, da jeg selv startede med at blogge, jeg havde 100 spørgsmål til professoren! Derfor har jeg tænkt mig at give lidt fif og forklaringer på hvad, hvordan og hvorfor. Men jeg vil også gerne have alle I andres råd også, og så lave en samlet "Hjælp! Jeg er ny blogger" liste, som kan være til gavn og hjælp.

Jeg tænker der kan komme råd om blogetik/etikette, blogdesign, giveaways, lovelinks, fotos m.m.
I giver jeres råd/forklaringer m.m. ved at skrive i kommentarfeltet, så samler jeg dem, når listen virker fyldestgørende nok. Derefter lægger jeg listen ind som en side på min blog, og med hjælp fra lovelinks på jeres blogs, så kan vi i fællesskab være med til at hjælpe nye bloggere godt fra start. Brug gerne billedet hvis du vil hjælpe med at gøre listen super god.FOTOS
Jeg markerer mine fotos, fordi der kort efter jeg startede med at blogge var flere bloggere, der fik stjålet deres identitet. Jeg markerer ved at bruge PhotoScape, som er et gratis program, der kan downloades her.
Når du skal markere dine fotos gør du følgende:
1. Åbn dit billede 2. Klik på fanen "objekt" 3. Klik på "T"'et. 4. Skriv din tekst - her er der mulighed for at gøre teksten gennemsigtig, ved at vælge "Tæthed".
COLLAGER
Jeg laver alle mine collager i PhotoScape. Der bruger jeg både montage til flere billeder eller kombiner billeder til enkelte fotos, jeg gerne vil have rundet hjørnerne i. Der er masser af features at bruge herinde - så bare prøv dig frem.


LINKS/ LOVELINKS
Kunne være fedt hvis én af dem, der i sin tid var med til at starte begrebet ville fortælle historien om det.

Men kort fortalt betyder lovelink, at du linker til den du har fået en idé fra, købt noget af, læst et godt indlæg hos, byttet med, vundet en giveaway fra osv. Du lovelinker ved at markere et ord/sætning, når du er ved at skrive sit indlæg, dernæst trykker du på Link, og angiver webadressen hvortil du vil lovelinke.


Det var en start - jeg har masser af fif og forklaringer i ærmet - men nu starter vi her.

UNDERSKRIFT
Jeg har lavet min underskrift som et billede, og indsætter det så nederst i mine indlæg. Jeg har lavet billedet i Paint Shop Pro, men det kan helt sikkert også laves andre steder. Sådan ser min underskrift ud:


DIY
DIY står for Do It Yourself - gør det selv. Det er lidt som en opskrift. Har man opfundet den dybe tallerken, eller bare fået en god idé, man gerne vil dele med resten af blogland, så kan man lave en DIY på sin blog. Jeg har mine HER (kan se det efterhånden er længe siden jeg har været flittig på det område).

HEADER
Du kan naturligvis selv lave en i Photoshop, PaintShopPro el. andre billedbehandlingsprogrammer. Du kan også sætte billeder sammen i PhotoScape, men jeg er så i tvivl om du kan få den rigtige bredde på. Du kan også bestille en hos forskellige bloggere, bl.a. mig - se mere HER.

AL BEGYNDELSE ER SVÆR (af Kirkesjov)
Mange er af den opfattelse, at så snart man offentliggører sin blog, så vælter det ind med læsere. Den kan vi så godt aflive. I princippet må man gå ud fra, at der ikke er en eneste sjæl, der finder den, medmindre du selv gør opmærksom på den. Så det er hårdt (fod)arbejde for at få mere end én kommentar og en jævnlig strøm af feedback :-) Det kommer selvfølgelig an på om det overhovedet er et mål at få læsere og feedback, men det vil jeg tro, at de fleste på en eller anden måde stræber efter? I starten havde jeg et erklæret mål (med mig selv) om at skrive en kommentar på mindst 10 forskellige blogs om dagen! Det gør jeg sådan set stadigvæk - for jeg kan slet ikke lade være med alle de godter, der flyder rundt i skønne blogland.
Så er der den med store og små. Husk altid at alle er startet fra 0, så lige meget hvor mange læsere man har osv., så har alle prøvet ingen at have :-) Og selvom man har mange læsere er man akkurat lige så helt almindeligt mennesker, som hvis man ingen har. Så tøv aldrig med at spørge om noget eller bede om hjælp - man får som regel et svar, som igen er noget af det helt unikke ved blogland, som jeg ser det.

AWARDS/BLOGLEGE
Af og til kommer der Awards og bloglege på rundtur i blogland. Til tider kan man som ny blogger virkelig håbe at nogen vil tagge én, fordi det viser at nogen læser med. Men for at være helt ærlig, så er det altså bare kædebreve going interactive! Jeg deltager i ny og næ, men det er fuldstændigt frivilligt, om man vil deltage, og man skal ikke være trist hvis ikke man bliver tagget.

LINKWITHIN
Under mine (og mange andre bloggeres) indlæg er der nogle billeder der linker til tidligere indlæg. Det kaldes LinkWithin, og hvis du også vil have det, så du trykke på det klikbare link under linkbillederne "Linkwithin" og opretter en profil - laves HER. LinkWithin linker til dine etiketter i dit indlæg.

Hvis du gerne vil have en dansk tekst istedet for "You might also like":, så fortæller Lise, at du kan gøre sådan her:

Kopier/Skriv koden, den nederste linie herunder: 


Åbne for redigering af LinkWithin under "design". Indsæt så koden under alt det andet tekst. Du skal huske at ændre, hvor de har skrevet your costum text - det skal du så ændre til din tekst.

Billedet til venstre viser, at du skal indsætte koden nederst i din linkwithin boks. Billedet til højre viser, hvor du finder din linkwithin boks.ETIKETTER
Hvis du gerne vil have etiketter til dine indlæg, skal du skrive ord der er beskrivende for dit indlæg i boksen "Etiketter" nedenunder indlægget, dér hvor du skriver det - husk at separere ordene med komma. Eks. er mine etiketter til dette indlæg: Bloggen, Blogland, Etik i blogland, Hjælp jeg er ny blogger.
Man kan sagtens redigere sine etiketter senere hen. Man klikker bare på rediger indlæg, og så sletter/tilføjer man nogle flere etiketter.
Man kan vælge at få sine etiketter vist som en sky, hvor de etiketter, der går flest gange er størst, eller som en liste. Dette vælger man under "Design" - "Tilføj gadget" - "Etiketter".

BLOGGENS DESIGN

Bloggens bredde kan meget nemt justeres, ved at klikke sig ind på "Design" - "Blogger-designer" - vælg så "Juster bredder". På billedet kan I se mine indstillinger, som giver en rigtig god bredde på bloggen synes jeg.Det er egentlig ret nemt at ændre bloggens udseende - MEN! Husk på at det også kan gå rigtig galt. Så tag lidt af gangen, og tjek forandringerne på eksemplet nedenunder indstillingshovedet FØR I trykker "Anvend til blogger". Min blog er meget anonym i sin baggrund, da jeg gerne vil have fokus på mine indlæg og andre features. Her kan I se mine indstillinger:

Min skabelon er baseret på "overjordisk". Jeg har dog ændret en del på farveopsætningen.


Jeg har ændret alle indstillinger i hele skabelonen til hvid - på den måde undgår jeg streger og andre, for mig, forstyrrende farver i designet.


Mit layout er med en sidefane og tre sidefødder.


GIVEAWAY
En giveaway er en konkurrence, hvor man som blogger el. anonym kan deltage. Den blogger der udlodder gevinsten har ofte selv kreeret præmien eller fået den sponsoreret. De mest gængse regler er som regel, at man får lodder alt efter hvad man gør. Oftes er reglerne følgende:
Man får 1 lod, hvis man lægger en kommentar til indlægget/giveawayen
Man får 2 lodder, hvis man lægger kommentar og bliver fast læser af bloggen
Man får 3 lodder, hvis man lægger kommentar og bliver fast læser af bloggen og linker på sin egen blog med billede til giveawayen.

Herunder kan du se hvordan du linker til en giveaway.

Billede til venstre: Gå ind i "Design" - vælg "Tilføj gadget" - vælg "Billede".
Billede til højre: Skriv hvem giveaway'en er hos, hvornår den trækkes, indsæt webadressen på der hvor giveaway'en er og endelig tilføjer du et billede. Finito!
Nu kan man bare trykke på billedet og så kommer man fluks hen til den lækre giveaway.

Personligt mener jeg, at man skal vise de giveaways frem man vinder. Det giver den der har udloddet givaway'en, et fortjent lovelink og er præmien sponsoereret giver det også sponsoreren lidt fortjent ekstra reklame !


SIDER / FANER
Her følger en billed DIY til hvordan du får sider/faner på din blog.


(Mette Kirkeskov)
Hvordan følger man med i at andre lægger en kommentar?


Ofte har nye bloggere ikke fået slået den funktion til, der automatisk sender dem en mail, når der lægges en kommentar til et af deres indlæg. Det er selvfølgelig valgfrit, om man vil slå funktionen til, men det giver langt bedre muligheder for at skabe dynamik og debat, når man kan følge mere præcist med i hvornår, der lægges kommentarer. Dine læsere værdsætter også din respons, hvis de har stillet dig et spørgsmål eller blot kommenteret dit indlæg. En kommentar kan jo også blive lagt på et af dine ældre indlæg - og så har du ikke en chance for at opdage det, medmindre du får besked, når det sker.


Når du lægger en kommentar hos andre...

Når du lægegr en kommentar hos andre har du mulighed for at krydse af i en lille boks, om du vil have tilsendt opfølgende kommentarer på indlægget. Hvis du f.eks. har stillet et spørgsmål, som du gerne vil have svar på, er det en rigtig god idé at sætte dette lille kryds, da du lynhurtigt får lagt så mange kommenrtarer rundt omkring, at det bliver umuligt at huske, hvor det lige var du skulle tilbage og tjekke for svar. På denne måde kommer de direkte i din mailboks. Det kan også være at blogejeren svarer dig med et spørgsmål tilbage - og så er det jo rart at opdage, ikke?

Skal man kunne komme i kontakt med dig?

Det er en rigtig god ide at have din email adresse synlig på din blog, så dine læsere kan komme i kontakt med dig.

(Belladotte)
For at blive synlig så er der kun en vej ... fodarbejde ... at kast kommentar alle vejne og tilføje mange blogge som faste læser og kikke ind på blokke flere gang om ugen ... så man kan følge med hvad der sker...


nu kan jeg kun tale for mig selv men hvis jeg har skrevet mange kommentar på en blog og jeg aldrig får respons ja så opgiver jeg at skrive der mere ... det er vigtigt at melde tilbage og jeg har lært at huske at tilmelde mig så jeg får en mail tilbage på de steder jeg besøger :)

Mette Kirkesjov:

Folk siger altid "Hvordan får du dog tid til at lave alle de indlæg?". Det gør jeg heller ikke altid. Men når jeg så har tid - i weekenden f.eks. - ja, så kan jeg godt finde på at lave en del indlæg klar til ugen, der kommer. Jeg har talt med mange om det, men det virker som om, at der er mange, der ikke ved, at man kan programmere sit indlæg til at blive udgivet på et bestemt tidspunkt. Derfor dette lille tip.
Du behøver altså slet ikke være online for at udgive et indlæg - det hele kan laves på forhånd, og blogger udgiver så dit indlæg, når tid er. Så måske sidder man til brunch med hele familien eller i et fly på vej et spændende sted hen, men samtidig kan man altså udgive et indlæg uden at være i nærheden af internettet.
Og det er såre enkelt. Lav dit indlæg som sædvanligt, men istedet for at trykke på "Udgiv indlæg", så klikker du på "Valgmuligheder for dit indlæg", som findes lige under feltet, hvor du kan skrive dine etiketter. Her popper så en ny menu op. I højre sidder klikker du i "Planlagt til" istedet for "Automatisk". Herefter kan du så vælge dato og tidspunkt for, hvornår dit indlæg skal udgives. Først herefter trykker du på "Udgiv indlæg". Men indlægget udgives altså først på det tidspunkt du har valgt. Smart ikke?


TINE skriver:
Puha, sikke et fedt initiativ. Men lidt af en mundfuld at bide over hva?! ;)


@Finurligheden: Du søger en opskrift på Blinkie's - læs evt. højere oppe, Birdie skriver:

"Jeg har forresten lavet et indlæg om hvordan man laver sin egen blinkie. Kan være at nogen kan bruge den.
Hilsner fra Ditte
LAV DIN EGEN BLINKIE!
http://birdieandi.blogspot.com/2011/07/din-egen-personlige-blinkie-diy.html
____________________________________"

Den har jeg helt sikkert tænkt mig at benytte mig af når jeg engang når så langt, i øjeblikket er jeg på 2. dagen af "opret din egne blog". Sikke en udfordring..
____________________________________

@Louise Fløe: Der var én der spurgte om præcis det samme lidt højere oppe (ja jeg har lige læst alle kommentarerne igennem, og HOLD DA OP, sikke et arbejde for stakkels Mia. MEN, du er der nææsten;

blogger-designer, avanceret og så under billeder:

Her har du 3 valg muligheder (1:baggrundsfarve 2:kantfarve 3:tekstfarve for billedtekst), det er vigtigt du vælger den 2. dog kan den 1. også give "kant". Begge skal være "gennemsigtige" hvis du slet ingen kant vil have, som f.eks. på Rappedikkes billeder..

____________________________________

og så har jeg lige selv et par spørgsmål hvis nogen kan besvare? og et enkelt foreslag kan jeg lige se...
1: Som en anden også spørger, hvorfor er der ingen billeder på mine "linkwithin"? er det manglen på indlæg? (jeg har p.t. to hehe)
2: noget jeg har glemt.. hmm

3: Bare et lille forslag, måske der en måde man kunne gøre det her nemmere for stakkels Mia? Jeg har været igang i 2 dage nu og allerede er der flere af spørgsmålene jeg har kunnet svare på, det ville være fedt hvis det kunne fungere mere som, hmm.. en chat? hvor vi kunne drage nytte af hinandens viden istedet for bare at bombadere en enkelt person? Eller er det bare mig..

VH Tine

At UNFOLLOW'e nogen af Mia

For at unfollow'e nogen skal man gå ind i sit betjeningspanel


 Scroll ned på forsiden og gå ind i administrer


Vælg derefter indstillinger (se til højre) og fjern derefter fluebenet i tilføj/fjern.Af få opfølgende kommentarer:

Man skriver en kommentar, og før man udgiver den vinger man boksen af som vist på billedet. Andre steder kan det være man skal skrive det lidt anderledes - men det står altid samme sted og skal altid gøres før man udgiver kommentar.


260 kommentarer:

 1. Fed idé!
  Kunne du måske forklare, hvordan man selv laver en header med forskellige billeder? Altså, hvis du ved det:o)

  SvarSlet
 2. Hehe - jo det ved jeg godt hvordan man gør - for jeg sælger dem nemlig ;-) Se under Bestil en Header foroven.

  Du kan naturligvis også selv lave en i Photoshop, PaintshopPro el. andre billedbehandlingsprogrammer. Du kan også sætte billeder sammen i PhotoScape, men jeg er så i tvivl om du kan få den rigtige bredde på.

  SvarSlet
 3. Det er en super ide, Mia og jeg har været SÅ glad for din tålmodighed da jeg skulle have en ny header på.

  Noget af det første jeg studsede over i blogland var (jeg tør godt sige det selv om det er lidt en griner;O)) Jeg var så lang tid som i MEGA MEGA lang tid om at finde ud af hvad DIY stod for, jeg fattede det hanlede om en opskrift men hvad selv forkortelsen stod for???? Jeg ved også at jeg ikke er den eneste;O)

  SvarSlet
 4. Hej Mia

  Rigtig god ide! Den er jeg med på :-)
  Jeg kunne godt tænke mig, at der var noget om at komme igang. Ikke så meget selve opsætning af blog osv., men i forhold til at få dirigeret folk ind på sin side. Mange er af den opfattelse, at så snart man offentliggører sin blog, så vælter det ind med læsere. Den kan vi så godt aflive. I princippet må man gå ud fra, at der ikke er en eneste sjæl, der finder den, medmindre du selv gør opmærksom på den. Så det er hårdt (fod)arbejde for at få mere end én kommentar og en jævnlig strøm af feedback :-) Det kommer selvfølgelig an på om det overhovedet er et mål at få læsere og feedback, men det vil jeg tro, at de fleste på en eller anden måde stræber efter? I starten havde jeg et erklæret mål (med mig selv) om at skrive en kommentar på mindst 10 forskellige blogs om dagen! Det gør jeg sådan set stadigvæk - for jeg kan slet ikke lade være med alle de godter, der flyder rundt i skønne blogland.

  Så er der den med store og små. Husk altid at alle er startet fra 0, så lige meget hvor mange læsere man har osv., så har alle prøvet ingen at have :-) Og selvom man har mange læsere er man akkurat lige så helt almindeligt mennesker, som hvis man ingen har. Så tøv aldrig med at spørge om noget eller bede om hjælp - man får som regel et svar, som igen er noget af det helt unikke ved blogland, som jeg ser det.

  Det var lige et indspark - jeg kommer med mere :-)

  Kh. Mette

  SvarSlet
 5. Super godt initiativ...Jeg havde også mange ? da jeg startede. Det er jo en helt ny verden, der åbner sig.

  @ Helle...(diy) Jeg kan ikke lade være med at grine lidt for sådan havde jeg det også i starten.

  Go' weekend.
  Hilsen Gitte

  SvarSlet
 6. Mia - tror du, at jeg kan lave det i et Mac-program af en art. Har aldrig arbejdet med de programmer, du nævner *såååååååk*

  SvarSlet
 7. Uh det ved jeg desværre ikke - kender ikke til Mac'ere ;) Men måske en anden der læser med gør??

  SvarSlet
 8. Kommer til at tænke på at det der med Awards kunne måske også kræve en forklaring... tænker noget med at det er fuldstændigt frivilligt om man vil deltager...

  SvarSlet
 9. Jamen her skal jeg følge med, jeg er godt nok ikke helt ny blogger, men har ikke styr på ret meget ;O)) Super initiativ!!!
  KH Charlotte

  SvarSlet
 10. Jeg synes det er et meget brugbart initiativ du har taget med din hjælp til nye bloggere. Da jeg startede kunne jeg godt ha' brugt alle de anvisninger og forklaringer. Har faktisk lige stillet spørgsmålet: Hvordan får man linket til andre indlæg som kunne ha' interesse? Kan se du har det under dine indlæg.

  VH. Karina - Må jeg linke til den her selvhjælpsidé på min blog?

  SvarSlet
 11. Hej Mia
  Jeg har lidt emner her.
  Og den der DIY fattede jeg minus af :)

  Sådan tilføjer du blogs til din blogliste
  Sådan bliver du fast læser

  Godkende kommentarer/Kommentarer med bogstavskontrol/ kommentarer uden administration

  God netetikette

  SvarSlet
 12. Skønt som I tager godt imod idéen piger, viser jo bare der var et behov!

  Karina - LINK alt hvad du kan;)

  Anne - du må gerne skrive det, ellers skal jeg nok gøre det (bare ikke i aften *s*)

  SvarSlet
 13. Mia det skal jeg gøre, men det bliver ikke i aften ;)

  SvarSlet
 14. @ffluwer Du trykker på det klikbare link under linkbillederne "Linkwithin" og opretter en profil.

  Forslag: Hvilke mobilprogrammer er optimale at benytte til upload, læsning af blogs m.m.

  SvarSlet
 15. ffluwer: jeg forstår ikke helt det med opret profil osv. Gitte skriver om (der skal jeg vist også lige lære lidt !!), men hvis du vil henvise til et andet indlæg du el. en anden har skrevet i dit indlæg - gør du det jeg viser på billedet under lovelink.

  Smil herfra

  SvarSlet
 16. Jeg vil gerne lære, hvordan der kommer links under ens egne indlæg eller under andres indlæg, når jeg kommenterer der?
  Lidt lige som Rappedikke, hvor der blandt andet linkes til Karen Klarbæk

  SvarSlet
 17. Er det ligesom jeg har billeder under mine indlæg der henviser til tidligere indlæg? Kiggede lige på Rappedikkes, og de links under hendes indlæg, henviser til hendes egne indlæg så vidt jeg kan se.
  Måske mener du noget andet? Hvis ikke kan jeg godt hjælpe!

  SvarSlet
 18. Det er ikke helt det jeg mener Mia, men det vil jeg også gerne lære :)

  SvarSlet
 19. Hehe okay - du må lige uddybe det andet, så os der ikke er sååå kløgtige kan være med også ;-)

  Det med billederne under, der linker til tidligere indlæg laves lige her:

  http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget

  SÅ FEDT som vi kan lære af hinanden !

  SvarSlet
 20. Og hey - så var det jo nok det Gitte (Rav og krat) mente - altså det med profilen på linkwithin ;) jaja - der kommer nok nogle misforståelser løbende, da det skrevne ord jo nemmere kan misforståes :-)

  SvarSlet
 21. Det var lige præcis det jeg efterlyste Onkel Anne og Gitte. Jeg har nu også links til mine tidligere indlæg, og det var jo i al sin enkelthed ganske til at finde ud af. :-) Tak. Og ja, hvor er det fedt med de hjælpende hænder.

  SvarSlet
 22. TAK! Men Mia hvad vælger den ud fra?

  SvarSlet
 23. Eksempelvis hvis jeg har noget i overskriften der hedder "udfordring" så finder den for mit vedkomne 3 gamle indlæg med noget lignene titel. Dér hvor der ikke er en lignende titel finder den bare et ældre indlæg. Det kan man ikke selv bestemme.

  SvarSlet
 24. Ha ha ...ja nogle misforståelser skal der til. Mia det var præcis hvad jeg mente.. Super at I fandt ud af det :-)

  SvarSlet
 25. Hej igen

  Jeg troede faktisk at linkwithin kørte på etiketter? Altså de søgeord man har klistret på de forskellige indlæg? Men det kan sagtens være, at jeg tager fejl?

  Kh. Mette

  SvarSlet
 26. iiiihhh altså hvor er det en god ide, , jeg har brug for hvordan der lægges etiketter på bloggen, og også hvordan man kan linke til en blog ved at trykke på det navn man f.eks har skrevet i sit indlæg når man har vundet en give away:) ved ikke om det lyder forvirrende:)
  følger med her

  SvarSlet
 27. Hvor er det en helt igennem god idé, som jeg ville have ønsket der var tænkt på da jeg startede for et halvt års tid siden, men som Mette skriver, så er folk rigtig søde til at hjælpe hvis noget driller.
  der er stadig meget jeg ikke aner en pind om eller ikke kan få til at virke, så jeg vil helt klart kigge forbi her for gode guidelines.

  Rigtig god weekend!
  Kh. Irene

  SvarSlet
 28. Rigtig god ide. Jeg er nok meget blond, men hvordan pokker laver man de kasser med tekst og billeder neden under ens indlæg. ? Altså links til tidligere indlæg.

  Samt hvordan laver man flere sider på ens blog ? Nogen har en shop, give aways, bytte central osv ?

  KH Dorrit

  SvarSlet
 29. Har lige fundet et problem mere for mig. Hvordan redigerer jeg etiketter?

  SvarSlet
 30. Og hvad med underskriften under indlægget?

  SvarSlet
 31. Mange tak for et rigtig godt initiativ Mia, du har nu altid været god til at sætte ting igang.

  jeg er selv helt grøn i det her bloggerland og har været meget i tvivl om etikette og regler

  SvarSlet
 32. Hvor er det en god idé Mette. Og fedt initiativ. Kh. Viola, som er så jeg for min nye header.

  SvarSlet
 33. Super godt initiativ, Mia! Så fandt jeg lige ud af at lave de der "you might also like" - det har jeg godt nok bøvlet med længe! ;-) HURRA.

  /Maria

  SvarSlet
 34. Sonja - der er nu lagt ind med Etiketter. Det med linke er også beskrevet under LINKS

  Blomsterbørn - det er det vi kalder LinkWithin - er også lagt på listen nu

  Onkel Anne - svaret med redigering af etiketter ligger jeg lige på nu under ETIEKETTER

  Onkel Anne - underskrift er lagt på listen nu

  Tak til I andre :)

  SvarSlet
 35. Ihhh hvor er det altså bare en god ide. Jeg har lagt et link ind i sidebjælken på min blog.

  SvarSlet
 36. Rigtig god ide! Hvordan fjerner jeg "kasserne" om mine billeder, og hvor/ kan jeg ændre i bredden på bloggen og indlæg...synes ofte jeg famler mig frem ;o). Måske, der også er nogen der ved hvorfor billeder lagt ind via blogpress ikke kan forstørres...gør jeg noget galt?

  Hilsen en "grøn" blond blogger ;o)

  SvarSlet
 37. Fedt, at der endelig er en, der har taget initiativ til lidt hjælp til selvhjælp... Eller blogførstehjælp ;) Er vildt glad for at have fundet Photoscape - vidunderligt, hvad man kan med sine billeder nu :) Men, jeg har bare endnu ikke fattet, hvordan jeg skal markere mine billeder med programmet..? Ellers, super mange TAK for det her indlæg :)

  SvarSlet
 38. @ And&Mor - Hvis du mener copyright, så er det under "objekt" du finder dette. Klik på et af de 2 T' ere. Hvis du vælger T til venstre, så kan du ændre i tekstens gennemsigtighed...
  Jeg håber, at det var det du søgte. Go' lørdag.
  Hilsen Gitte

  SvarSlet
 39. Pia: kender desværre ikke til billederne via blogpress - de andre ting er jeg ved at ligge ind. Se under BLOGGENS DESIGN

  SvarSlet
 40. Super godt initiativ, Mia. Jeg er selv forholdsvis ny blogger (sådan føles det i hvert fald), så det er altid rart med gode tips og tricks.
  Jeg har da også lige et godt tip, som jeg gerne vil dele. Hvis man vil ændre teksten på LinkWithin fra "You might also like:" til noget andet og mere dansk, kan man indsætte en bestemt html-kode, som man finder her: http://www.linkwithin.com/faq - se spørgsmål nr. 5

  Jeg ville gerne have skrevet selve koden/scriptet her, men det kan jeg ikke få til at fungere, da kommentaren så ikke kan udgives.

  Man skal sådan set bare kopiere den kode, der står under spørgsmål nr. 5. Åbne for redigering af LinkWithin under "design". Indsæt så koden under alt det andet tekst. Du skal huske at ændre, hvor de har skrevet Your custom text: - det skal du så ændre til din tekst.

  Jeg håber, det gav mening.

  Mvh. Lise.

  SvarSlet
 41. Lise: Super godt fif - det er lagt på listen, go lavet på min blog allerede ;-)

  Smil herfra

  SvarSlet
 42. Kære Mia, jeg har fået billeder under mine indlæg, men jeg kan simpelthen ikke fatte hvordan jeg ændre overskriften til dansk. Har læst både din og Lises forklaring.... (røde kinder:O/)

  SvarSlet
 43. Helle: kan se at den kode jeg har skrevet et forsvundet (som Lise jo også skrev den ville *tsk tsk*). Men nu lægger lige straks et billede ind af koden. OG prøver at uddybe min forklaring.
  Smil herfra

  SvarSlet
 44. Hejsa. Synes det er en rigtig super ide der er kommet frem her, og vil meget gerne benytte lejligheden til at efterspørge en beskrivelse på, hvordan man får lavet faner langs bloggen!? Altså ligesom der er her, hvor bloggen bliver delt lidt op med små under-overskrifter. Er det til at forstå?

  SvarSlet
 45. Hej Mia

  jeg har ikke forsøgt igen. Men et andet problem er opstået. Når jeg vil kommentere på egen indlæg, så kan jeg se at overskrifter "2 kommentar..." står oven i de små linkwithin billeder ...mystisk !!!!

  SvarSlet
 46. Helle: Jeg har kigget på din blog og kan godt se hvad du mener... men hvad der er sket... aner det ikke ?? Måske andre herinde kan hjælpe??

  Stjernestøv: Jeg laver en diy nu og ligger den op listen

  SvarSlet
 47. Det er mystisk. Jeg afventer og ser om der dukker nogle forslag op. Jeg har lige prøvet at afinstalere det og sætter det op igen men det er stadig det samme.

  SvarSlet
 48. Takker mange gange for hjælpen. ;o)

  SvarSlet
 49. Super godt med sådan et indlæg. Kunne godt have brugt det, dengang jeg oprettede min blog. Jeg har haft min blog i lidt over et år nu, og det er først nu jeg sådan er ved at fatte det helt, og få det som jeg nogenlunde gerne vil have det. Men synes stadig jeg mangler rigtig mange ting. Så følger spændt med her, så jeg muligvis kan lære noget mere.

  SvarSlet
 50. Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan jeg laver baggrunden helt ens. Jeg har fundet en flot prikket baggrund, men når jeg sætter den over på min blog, kommer det ikke med på det øverste stykke. Kunne du forklare lidt om det ville det bare være super fin???

  SvarSlet
 51. Jeg er rigtig glad for din beskrivelse af, hvordan man kan få flere faner foroven på bloggen. Har ledt længe og "kun" fundet en video tutorial. Nu har jeg mod på selv at gå i gang. Tak for din fine blog med mange gode og relevante indlæg.

  SvarSlet
 52. Man kan slet ikke slette etiketter som du siger man kan? Altså der er nogle bestemt etiketter jeg gerne vil slette... men kan ikke finde ud af det?

  SvarSlet
 53. Jeg r ny blogger og er ligeså langsomt ved at få lidt mere styr på nogle ting...
  Men vil utroligt gerne lave et diasshow på min blog med nogle billeder.
  Når jeg tilføjer den gadget, kan jeg bl.a. vælge fra Picasaalbum.. Har lavet et picasaalbum, men hvordan får jeg det ind?
  Håber nogen kan hjælpe :)

  Og super god idé Mia!

  SvarSlet
 54. Tak for hjælpen. http://linneasunivers.blogspot.com/2011/07/blog-nu-med-fane.html

  SvarSlet
 55. ej fedt du har lavet en blog for begynder, er selv lige hoppet med på "moden"

  SvarSlet
 56. Hej Mia

  Måske du ved hvorfor der er nogel af os der ikke kan læse faste læsere på egen blog og andres blogs?
  knus

  SvarSlet
 57. Hej!

  Genialt med så mange gode fif :) Den bliver lige gemt, så jeg kan kigge på den mange gange.

  SvarSlet
 58. Du er da kommet på overarbejde med dette initiativ, Mia. Pyh! Håber ikke du lader dig stresse her i sommervarmen.

  Men jeg vil da lige høre, hvordan man laver sine billeder større? Jeg redigerer dem som regel i photoscape eller picasa.

  Kh Karina

  SvarSlet
 59. Fedt, at du tager dig tid til dette indlæg!

  Jeg er selv nu blogger, så jeg vil bestemt gøre brug af dit indlæg, når jeg kommer i tvivl om noget. Og har også allerede læst det igennem.

  Tak!

  SvarSlet
 60. Super idé- Jeg har forresten lavet et indlæg om hvordan man laver sin egen blinkie. Kan være at nogen kan bruge den.

  Hilsner fra Ditte

  LAV DIN EGEN BLINKIE!
  http://birdieandi.blogspot.com/2011/07/din-egen-personlige-blinkie-diy.html

  SvarSlet
 61. Det er lige hvad jeg har brug for, tusind tak for
  de gode fif.

  Jeg har afmæket din side, for jeg vil vende tilbage mange gange, for at se hvad jeg nu kan lære om at lave en blog.

  SvarSlet
 62. Hej Mia,
  Sikke et godt initiativ! Brugte meget tid på selv at finde ud af det i sin tid...
  Onkel Annes spørgsmål med links til dette indlæg. Jeg tror jeg forstår hendes spørgsmål, har nemlig også selv undret mig. Under et indlæg, helt under kommentarerne hvis man er under et specifikt indlæg står der: "Lins til dette indlæg". Og det er rigtig at Rappedikke har mange, tit fra Karen Klarbæk tror jeg. Jeg ved heller ikke hvad disse er eller hvordan de opstår... :s

  Igen, super initiativ, tror jeg vil lave et indlæg om det en af dagene hvis det er ok?

  Kh Anne

  SvarSlet
 63. Hej.

  Jeg har forsøgt mig med en giveaway, ved ikke om det er lavet rigtigt, men hvordan får nogen den at se ?

  http://lisaastrup.blogspot.com/

  SvarSlet
 64. Hej Piger

  Jeg har nu noteret, at der ønskes hjælp til følgende:

  BILLEDER
  Større/mindre

  FASTE LÆSERE
  Nogen kan ikke se andres og deres egne?

  BAGGRUNDEN
  Hvordan får man forskellige baggrunde ind

  ETIKETTER
  Slette nogle – hvordan?

  DIASSHOW på bloggen
  Hvordan?

  Jeg skal nok få set på det jeg ved - og det jeg ikke ved efterlyser jeg :)

  TAK for de søde ord - dejligt I kan bruge guiden!

  Smil fra Mia

  SvarSlet
 65. Følger spændt med!!! Jeg kan nemlig ikke se mine og andres faste læsere!!! :/

  SvarSlet
 66. Tak for en super guide - noget vidste jeg, andet er helt nyt! Bl.a. er jeg rigtig glad for Photoscape og har leget lidt med det her i aften.. Men ved du om man kan beholde billedernes oprindelige størrelse? Så man kan bruge dem til at fremkalde.. For når jeg fx laver en collage og gemmer den, så fylder den knap 200 KB.. Det er jo ikke meget... I hvert fald ikke nok til at det er ordentlig kvalitet når det bliver fremkaldt i større størrelse end 10*15...
  På forhånd tak!

  SvarSlet
 67. @Anne Krittewitt ja jeg mener nemlig det du skriver med de andres indlæg, der kommer under ens eget indlæg!

  Mia jeg er stadig ikke med på det med underskriften! Jeg troede jeg kunne lægge det ind, så det er der fast og ikke at jeg skal huske at vedhæfte et billede hver gang?

  SvarSlet
 68. Jeg melder mig også i koret af "super fed ide" med hjælp til alle os nye bloggere.. er glad for at falde over en side som er så hjælpsom og vejledende.. :0)

  Når det så er sagt vil jeg rigtig gerne bestille en header ved dig, kunne godt tænke mig at løfte udseende på mit blog lidt.. men sender dig lige en mail ;0) Kh nanna aka troldemutter.blogspot.com

  SvarSlet
 69. hmm prøver at finde ud af det her med at linke?? mon jeg kan finde ud af det??

  SvarSlet
 70. Hvor er det bare en god ide:) har fået mange gode svar, som ny i blogger land kan det godt være lidt svært at finde rundt. Så Tik tak:)

  SvarSlet
 71. Hej.. så er jeg altså lige på den igen med et spørgsmål.. når jeg skal udgive et indlæg under DIY, så bliver indlægget udgivet under "hovedsiden" og ved ikke helt hvad jeg gør galt??

  hvilket fører mig til et nyt spørgsmål.. hvis jeg så er kommet til at udgive f.eks. mit DIY indlæg under siden "troldehulen".. kan jeg så "flytte det over til DIY-siden" eller skal jeg slette det fra "troldehule-siden" og skrive det på ny på DIY-siden? Håber i kan følge mig?? hilsen nanna

  SvarSlet
 72. TUSIND TAK for din blogvejledning. Den har hjulpet en nybegynder som mig :-)

  SvarSlet
 73. Hej Mia
  Vil du lave en vejledning på hvordan man laver en afsluttende hilsen som den du har med "Smil fra Mia"? Kan ikke hitte ud af det, selvom jeg har downloadet programmet. Og hvordan kan jeg henvise til den her hjælpevejledning på min blog?
  På forhånd tak :-)

  SvarSlet
 74. Sikke en god ide.
  Jeg har allerede benyttet mig af
  vejledningen til LINKWITHIN!Jeg har nemlig ikke lige kunnet knække den kode selv;-)

  SvarSlet
 75. Piger - jeg er suget for energi i denne tid - I skal nok få svar - jeg skal bare lige have lidt overskud til det. Flere af de seneste ? er der allerede givet svar på.

  Underskriften er et billede man skal lægge ind hver gang man har lavet et indlæg. Jeg har lavet min underskrift i paint shop pro, som er et ret dyrt købt program. Vil tro man kan bruge paint - eller andre gratis programmer også. Evt. photoscape.

  Når man laver sidefaner, skal man enten linke eller kopiere teksten over på sidefanen, den kommer ikke selv derover.

  Jeg aner ikke om man kan fremkalde billeder med photoscape - hvis jeg laver om i mine billeder og vil have dem fremkaldt bagefter, så bruger jeg igen paint shop pro, og sørger for ikke at ændre i størrelsesforholdet.

  Jeg vender tilbage - når overskuddet er der :)

  Smil fra Mia

  SvarSlet
 76. Hvor er je glad for din side! Og at du viser at der er håb for os nye bloggere der også gerne vil dele og vise hvad vi kommer med! Tusind tak

  SvarSlet
 77. Fedt. Jeg er også nybegynder i blogverden, og jeg har netop brugt din side til at kunne "linke". Mange, mange tak. Det er ikke sidste gang, jeg er på besøg hos dig :)
  Kh Switchen aka Lene

  SvarSlet
 78. Hvor er det en super ide og meget, meget venligt for os nye bloggere :-) Rart at vide, at alle starter på 0. jeg må igang med benarbejdet:-) Jeg er nu helt klart fast læser af denne blog.

  De bedste hilsener

  Mette

  SvarSlet
 79. Kære Mia
  Så er der reklame for dig på min blog i stride strømme :-)
  Jeg har et hurtigt spørgsmål, som du bare kan svare på når du har tid.
  Når jeg skriver et indlæg, hvor kan jeg så vælge hvilken fane det skal ind under? Så det både blive rudgivet på min forside, men "hører til" og kan ses på f.eks. DIY?
  Rigtig dejlig weekend til dig :-)

  SvarSlet
 80. Endnu engang tusind tak fordi I fortsætter med at læse herinde - så skønt min lille hjælp kan bruges.

  Lilla Verden:

  Når man laver sidefaner, skal man enten linke eller kopiere teksten over på sidefanen, den kommer ikke selv derover.

  Eks. hvis jeg vil lave en DIY, så kopierer jeg tekst/billeder og sætter det ind på min sidefane. Nogle gange, hvis det skal gå lidt stærkt, laver jeg bare et link på sidefanen, som når man klikker på det, sender folk hen til det jeg vil vise dem.

  Var det mon til at forstå? Ellers laver jeg en billed-DIY.

  Smil fra Mia
  ps. tak for reklamen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mia!!!

   Har virkelig forsøgt at forstå det med at få indlæg ind under mine faner... men kan ikke finde ud af hvis jeg har lavet et indlæg og vil have det over i foreksempel "Fotoalbummet" og jeg har kopieret indlægget, hvordan skal jeg så sætte det ind?

   Det kan også være der er andre der kan hjælpe ;)

   Slet
  2. Hej Camilla. Det har jeg godt nok også bøvlet lidt med. Så vidt jeg er kommet frem til er det 3 muligheder. De to første har Mia nævnt. Altså;

   1: Du kopier hele dit indlæg, manuelt - copy/paste - over på din side (Dette kan kun være aktuelt, så vidt som jeg ser det, hvis det er en side hvor der ikke løbende skal lægges nye indlæg ind.

   2: Du kan for hvert nye indlæg der udgives, som du vil have på siden/fanen, sætte et nyt link ind som fører læseren videre til det aktuelle indlæg (Dette er faktisk hvad Mia har gjort i forbindelse med "Hjælpe-guiden" så vidt jeg lige kan se.

   3. mulighed er at du simpelthen giver alle dine indlæg, som du vil have i dit "fotoalbum" etiketten "fotoalbum" og derefter lægger et lille link på din side til den pågældende etikkette. Det gør at for hvert nye indlæg du laver, opdateres listen automatisk. (Se min fane med DIY's f.ex.
   http://tinitinything.blogspot.com/p/i-did-it-myself-diy.html )

   Ellers ved jeg snart ikke lige hvordan du bedst slipper afsted med det.. Håber det var til at forstå

   Slet
  3. Hej Tine :)
   Tak for dit svar. Og undskyld jeg er så sen til at svare tilbage ;) opgav en kort stund det der bloggerri fordi jeg simpelthen ikke kunne finde ud af det ;) Men nu så jeg lige dit svar og tænker det skal have et forsøg mere...
   Jeg prøver om ikke det nu vil lykkedes mig :)
   Tak.
   Camilla

   Slet
 81. Hej Mia

  Jeg har samme spørgsmål som Lilla Verden. Jeg har et faneblad der hedder DIY, men jeg forstår ikke det du skriver. Jeg gør følgende... går ind i fanebladet, trykker nyt indlæg .... men det ender på forsiden... Hvad mon jeg gør forkert? Tusinde tak for din tålmodighed. Knus

  SvarSlet
 82. Hej igen Mia

  Lige pludselig gik det op for mig hvad du mener. Det er nu lykkes ;O)

  SvarSlet
 83. Tak for hjælpen :-) Og sørme om du ikke er så heldig, at jeg allerede har et nyt spørgsmål:-) Hvorfor kan jeg ikke se mine faste læsere på min forside, men kun overskriften? Jeg har hentet den der gadget?!

  SvarSlet
 84. ...Og forresten: Hvorfor kommer mit billede ikke frem ved de kommentarer jeg laver? Og hvad skal jeg skrive i "Kommentér som"?

  SvarSlet
 85. Hvordan får man en blinkie (hedder det virkeligt sådan?) på? Jeg bøvler og bøvler!

  SvarSlet
 86. Kære Mia, super initiativ, husker tydeligt hvor forvirrende det første tid i blogland var.
  Fandt tilbage til et indlæg, som jeg skrev om det;
  http://lykkeligindefra.blogspot.com/2010/12/landkort-over-blogland-nskes.html
  Måske kan det også være til inspiration :-)
  KH Charlotte

  SvarSlet
 87. De indlæg man har kommenteret på, kan man følge dem et sted, nogen gange kan man jo godt glemme hvor henne man har skrevet.

  Og hvordan kan det være at i min bloggerprofil står der at jeg følger nogle personer, men inde i reader står der at jeg følger nul personer, har det noget at gøre med at dele, den der reader side?

  Det hele kan virke lidt uoverskueligt i starten her syntes jeg :) Mange ting at sætte sig ind i :)

  SvarSlet
 88. Godt initiativ til os nye bloggere :) Der er mange ting at holde styr på i starten, så det er fedt, at man kan kigge herind og få lidt hjælp med på vejen!

  - karenkaren

  SvarSlet
 89. Hej Mia ;-)

  En rigtig fin guide, du har lavet her - tak for den :-)! Jeg er helt ny i dette kreative blogland og har først set din liste nu. Jeg er dog kommet godt i gang selv (har dog ingen læser, ha ha), men vil da helt sikkert lige kigge forbi her, hvis der er noget, jeg skulle blive i tvivl om.

  Det er en rigtig god blog, du har, og jeg tror da liiiiige, jeg skal have gang i lidt modellervoks-lavning til min lille søn ;-)

  Smil & glade efterårshilsner,
  Conner

  http://connersnest.blogspot.com/

  SvarSlet
 90. Hej Mia
  Fedt med dette indlæg. Hvordan får jeg den der boks op, hvor man kan krydse af, om man vil have opfølgende kommentarer? Har rodet rundt derinde, men kan ikke finde ud af det. Håber du eller en anden kan hjælpe mig.
  Og tak for en rigtig fin blog!

  SvarSlet
 91. Hej Mia.

  Tak for dit lange indlæg. Sikke et arbejde du har lagt her.
  Tak for hjælpen ;)

  SvarSlet
 92. Tak for alle dine råd... Det er en super ide... Jeg skal prøve at hente programet så jeg kan mærke min billeder med mit logo.
  Vh Lene

  SvarSlet
 93. Hej Mia,

  For det første, Fed blog du har!!
  For det andet har jeg prøvet mig frem med det der link within, men på min blog kommer der ikke nogen små billeder eller noget andet, er det fordi jeg ikke har blogget så meget så der ikke er indlæg nok eller hvorfor?

  Mvh Trine

  SvarSlet
 94. Hej Mia.
  Er forholdsvis ny her i blogland og har lige et spørgsmål til dig og alle jer bloggere :)

  Når jeg melder mig som fast læser til en blog, kan jeg ikke få dem på min blogliste, med mindre at jeg kopierer webadressen og selv sætter den ind. Da jeg startede min blog op kunne jeg bare vælge at det skulle være alle dem jeg læste fast der lå på den med den opdaterer jo så ikke automatisk.. Er der nogen der kunne have en løsning?

  Mvh. Naja

  SvarSlet
 95. Hej Mia

  Fantastisk initiativ!

  Hvordan indstiller man det sådan, at når folk ligger en kommentar, at så får de muligheden for at sætte et hak i en lille boks, så man får besked, når der kommer et svar eller ny kommentar.

  Det kan man ikke på min blog, og det er jo lidt surt :-(

  Nogle som kan hjælpe?

  Hov, nu ser jeg lige, at Prinsesse suh har samme problem, så tror lige jeg markerer, at jeg gerne vil have opfølgning :-)

  Solskinshilsner fra
  Tina

  SvarSlet
 96. Jeg har forsøgt mig at læse mig frem til back links. Altså, sådan at jeg kan følge med i hvem der linker til min blog. Jeg kan finde koderne, men jeg kan ikke rigtig hitte ud af hvor jeg sætter dem ind..

  SvarSlet
 97. Hej Mia
  Håber du kan hjælpe mig... Har brugt dit fif med Photoscape og kan nu mærke mine
  billeder:-), så mange tak for det.

  Men nu har jeg så lavet en fotocollage på Photoscape som jeg gerne vil bruge som Header på min blog. Men den fylder ikke hele bredden på min blog, ved du hvordan jeg kan løse det?.
  På forhånd tak.

  Kh Lene

  SvarSlet
 98. Gad vide, om der er nogen, der kender følgende problem? At man ændrer i indstillingerne for en side, og så er de alligevel ikke gemt?

  Jeg er desværre ramlet ind i et lidt kedeligt problem :-/ Jeg kan lige pludselig ikke se kommentarerne på min Give Away-side, hvor jeg skal udtrække en vinder?! http://connersnest.blogspot.com/p/lkker-helt-ny-blog-give-away-hos.html

  Når jeg går ind under indstillinger for sider, viser den under læserkommentarer "tillad ikke, skjul eksisterende" (hvilket jeg aldrig har indstillet den til), og når jeg så vælger "tillad" og gemmer, tja - så vises de stadig ikke :-( Når jeg så går retur til indstillinger, står der atter "tillad ikke, skjul eksisterende"! Kommentarerne er jo tilsyneladende ikke væk - jeg kan bare ikke se dem, og jeg kan ikke få ændret indstillingen.. :-( Når jeg går ind under rediger sider, kan jeg se, at der står til at være 17 kommentarer på siden.

  Mon der nogen, der kan hjælpe mig, så jeg kan få tildelt lodder og udtrukket en vinder? Det håber jeg :-)

  Smilende bloghilsener fra en lidt bekymret,
  Conner

  SvarSlet
 99. Faldt tilfældigt over din blog her, og jeg har allerede fået løst 2 af mine "problemer" ved at læse her. Tak for det.

  SvarSlet
 100. Ihh hvor fantastisk!! Sikke en masse hjælp jeg fik ud af det!! -Tusind tak! :)

  SvarSlet
 101. Super fed idè! Jeg kunne godt tænke mig, at vide, hvordan man ''unfollower'' nogen? :)
  /Kh Line

  Linekalstad.blogspot.com

  SvarSlet
 102. Hej Mia! Jeg kan ikke få mine etikker til at virke, og det er jeg ret ked af. Jeg har valgt det i Design, under 'indlæg instillinger' og jeg har skrevet dem, det kommer bare ikke. Kunne du muligvis kigge på min blog, og se hvad jeg kan gøre? Jeg vil blive så glad!! Emma

  SvarSlet
 103. Jeg skal nok svare på jeres henvendelser - men I må have tålmodighed med mig!!

  Smil fra Mia

  SvarSlet
 104. Hej Mia
  Kan du fortælle mig hvordan man fjerner den hvide kant / skygge rundt om billeder? Jeg har flere gange været inde i blogger-designer, avanceret og så under billeder. når jeg ændre på farven endten til hvid eller gennemsigtig sker der ikke nogen forandringer. Er det det rigtige sted jeg prøver?

  Julehilsner fra Louise

  SvarSlet
 105. Puha, sikke et fedt initiativ. Men lidt af en mundfuld at bide over hva?! ;)

  @Finurligheden: Du søger en opskrift på Blinkie's - læs evt. højere oppe, Birdie skriver:
  "Jeg har forresten lavet et indlæg om hvordan man laver sin egen blinkie. Kan være at nogen kan bruge den.

  Hilsner fra Ditte

  LAV DIN EGEN BLINKIE!
  http://birdieandi.blogspot.com/2011/07/din-egen-personlige-blinkie-diy.html

  ____________________________________"

  Den har jeg helt sikkert tænkt mig at benytte mig af når jeg engang når så langt, i øjeblikket er jeg på 2. dagen af "opret din egne blog". Sikke en udfordring..
  ____________________________________

  @Louise Fløe: Der var én der spurgte om præcis det samme lidt højere oppe (ja jeg har lige læst alle kommentarerne igennem, og HOLD DA OP, sikke et arbejde for stakkels Mia. MEN, du er der nææsten;
  blogger-designer, avanceret og så under billeder:
  Her har du 3 valg muligheder (1:baggrundsfarve 2:kantfarve 3:tekstfarve for billedtekst), det er vigtigt du vælger den 2. dog kan den 1. også give "kant". Begge skal være "gennemsigtige" hvis du slet ingen kant vil have, som f.eks. på Rappedikkes billeder..
  ____________________________________
  og så har jeg lige selv et par spørgsmål hvis nogen kan besvare? og et enkelt foreslag kan jeg lige se...

  1: Som en anden også spørger, hvorfor er der ingen billeder på mine "linkwithin"? er det manglen på indlæg? (jeg har p.t. to hehe)

  2: noget jeg har glemt.. hmm

  3: Bare et lille forslag, måske der en måde man kunne gøre det her nemmere for stakkels Mia? Jeg har været igang i 2 dage nu og allerede er der flere af spørgsmålene jeg har kunnet svare på, det ville være fedt hvis det kunne fungere mere som, hmm.. en chat? hvor vi kunne drage nytte af hinandens viden istedet for bare at bombadere en enkelt person? Eller er det bare mig..

  VH Tine

  SvarSlet
 106. Nu ved jeg det, øhmm..
  Hvordan centrere jeg mine faner? Altså det gadget der ligger under min header? Det er en html kode ikke?

  SvarSlet
 107. Hej Mia, Nøj du har travlt med at svare på spr herinde.
  Jeg synes ikke mine billeder er store nok. Når jeg uploader kan jeg vælge imellem "lille, mellem eller stor". Synes engang at jeg har kunne vælge "ekstra stor", hvor skærmbilledet også var en smule anderledes.. Ved du hvordan jeg kommer til at kunne vælge at billederne bliver ekstra store?

  SvarSlet
 108. Hej Mia
  Hvor er det dog dejligt at du tænker på os nye i blogland :o)
  Det er super rart med lidt tekniks vejledning, for hvor kan man dog hurtig, komme til, at føle sig som bambi på glatis...bum bum ;o)
  Rigtig godt nytår

  SvarSlet
 109. FEDT!!! Tak, tak, tak! Jeg har bøvlet rundt for at finde ud af, hvordan jeg fik lavet faner. Og nu har jeg lavet en. Helt selv! Med hjælp herfra :)

  Og så er der også lige en ny fast læser til din samling :)

  SvarSlet
 110. Hej
  Tak for dit indlæg, godt for en novice som jeg.
  Noget jeg ønsker mig er en Jeg læser nu plus billede af den bog, jeg læser - evt. til link med min kommentar om bogen. Jeg har set mange har den, men kan ikke finde den i Blogger. Går ud fra at det er en gadget. Kan du hjælpe mig?
  mvh.

  SvarSlet
 111. Kære søde bloggere!

  TUSIND TAK fordi I har været så glade for hjælpen! Det er meget overvældende!

  Jeg må desværre meddele, at jeg ikke kan overskue at svare på alle de mange spørgsmål I stiller.

  Meningen med hjælpeguiden var aldrig, at jeg skulle virke som en ekspert, der kunne svare på alt. Det har jeg ganske enkelt ikke tiden til. Meningen var at starte en tråd op, hvor alle bloggere kunne hjælpe hinanden. Jeg håber på jeres forståelse, da det vælter ind med spørgsmål både her på bloggen og i min private mail-indbakke. Det er ganske enkelt for uoverskueligt for mig, da hvert spørgsmål kræver tid og fordybelse.

  Jeg håber, I fortsat vil svare hinanden herinde og om ikke andet, at I kan finde nogle af de svar I søger i min hjælpeguide.

  Jeg håber også, at I vil huske at love-linke til min blog, når I bruger hjælpe-guiden.

  Mange smil fra Mia

  SvarSlet
 112. Kan godt forstå du ikke har overskud til de mange spørgsmål. Under alle omstændigheder er det et virkelig godt initiativ, og mon ikke der sidder én derude, som kender svaret på mange af spørgsmålene..

  SvarSlet
 113. TAK FOR HJÆLPEN ;) det har været guld værd

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare helt fint du siger fra.. Skal nok lovelinke til din guide for den har virkelig været uundværdlig som nyopstartet blogger..

   Slet
 114. konen bag hækken:

  Du bruger bare en billedgadget, og linker til det indlæg på din blog hvor du skriver om bogen. Når du så har læst den bog lægger du bare et nyt billede og et nyt link ind til den næste bog.

  SvarSlet
 115. barbara:

  Mht billedernes størrelser, så er det mystisk du ikke kan vælge ekstra stor - det kan jeg godt på min. Så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.

  SvarSlet
 116. Tine Thing:

  TAK for dine mange svar - de er guld værd her på debatten.

  Jeg aner desværre ikke hvordan man centrerer fanerne, der skal du måske kontakte Marie (marolle)... Hun er mit bedste bud på et svar.

  Smil fra Mia

  SvarSlet
 117. Tine Thing:

  Mht linkwithin - så ved jeg desværre heller ikke hvorfor du ikke har billeder under, det har jeg altid selv haft, men fik først linkwithin da jeg havde være blogger i flere måneder... så måske du har ret mht mangel på indlæg.

  SvarSlet
 118. Barbara: Har du tilføjet den nye indlægseditor?? Se evt dette i support. http://support.google.com/blogger/bin/answer.py?hl=da&answer=156829

  Mener at have læst at det med billedstørrelsen først er noget der er kommet med den nye editor. Min blog er for ny til at jeg kender den gamle, men måske det kunne løse dit problem.
  Kh Anne

  SvarSlet
 119. Line Kalsted:
  Jeg har lavet en DIY med unfollow til dig.
  Smil fra Mia

  SvarSlet
 120. Conner:

  Jeg kan desværre ikke hjælpe dig, da jeg aldrig selv har oplevet problemet.

  Anne: TAK for et super svar, det vidste jeg ikke - det med forskellige editorer.

  SvarSlet
 121. BeaSilke Design:

  Jeg laver ikke mine headere i det program men i Photoshop/Paint Shop Pro, dér kan man indstille bredden. Jeg laver på bestilling hvis det skulle være ;-)

  SvarSlet
 122. Prinsesse Suh

  Jeg har lavet en kort diy med billede til dit ? vedr. kommentaropfølgning.

  SvarSlet
 123. Helle Jescika

  Det med back links har jeg aldrig brugt, jeg ser altid på twingly for at se hvem der linker til min blog. Tjek din profil eller lav en her: http://www.twingly.com/

  SvarSlet
 124. Hej igen Mia :-)

  Hvor er du sød så alligevel at give svar til folk :-) Men ja, det er da en al for uoverkommelig opgave konstant at blive spammet af spørgsmål fra andre bloggere, så forhåbentlig kan vi hjælpe hinanden herinde i stedet ;-)

  Ps.: Jeg fik faktisk aldrig løst mit problem - tror der må have været en eller anden programmeringsfejl lige der.. Men jeg fik heldigvis fundet frem til at kunne se kommentarerne inde under indstillinger (så jeg kunne kåre en vinder af min Give Away), hvor alle kommentarer på indlæg lagres. Men frem på selve siden, er de ikke kommet.. Spøjst :-D

  Endnu engang TAK!

  Smilende bloghilsener,
  Conner

  http://connersnest.blogspot.com

  SvarSlet
 125. Hej Mia. Jeg brugte desværre ikke din anvisning på kommentarfeltet da det gik lidt for langsomt med at få et svar for mit tempo. Derfor søgte jeg lidt mere og spurgte forskellige folk og fik hjælp derigennem. Men dejligt at du har fået tid til at udvide hjælpen!

  SvarSlet
 126. Hej igen.
  Marie (marolle) fik jeg følgende mail fra i dag angående centrering af faner: "Jeg laver ikke blogdesigns mere, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig." øv øv, så jeg leder fortsat efter lidt hjælp på den front.
  Men kan se der er flere der efterlyser ny header. Jeg brugte Rappedikkes DIY, den er bare fin (http://rappedikke.blogspot.com/2011/07/diy-design-din-header.html).
  Men jeg oplevede også at min header blev lidt for "lang". Dette er imidlertidig kun et problem hvis man har en baggrund der ikke er hvid(tænker jeg?)
  Men jeg brugte simpelthen bare paint til lige at beskære den, men man kunne helt sikkert også have brugt PhotoScape (som Mia anbefaler til billeder generalt).
  Angående mit eget problem med linkwithin gik det i orden af sig selv, da der kom flere indlæg. Af og til oplever jeg også bare at blogspot ligesom er lang tid om at registrere ændringer i design, f.eks. når jeg laver nyt favicon går der gerne et par dage før jeg kan se det..
  Der er dejligt meget inspiration at finde her på hjælpeguiden. Det er lige før den skulle have en blog for sig selv hva! hehe, endnu en gang tak for et godt intiativ :)
  God søndag

  SvarSlet
 127. Rigtig godt lavet! Der var i hvert fald et par fif jeg sagtens kunne bruge på min egen blog :D Flot arbejde!

  SvarSlet
 128. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 129. Ups kom lige til at slette indlægget igen..Jeg ville bare sige, at det er en kæmpe hjælp, når man er helt ny i denne blogverden at læse din " guide " Kh Camilla

  SvarSlet
 130. Jeg har fundet lidt hjælp/inspiration rundt om på nettet. Smider lige et par links hvis der er nogle der kan bruge det.

  Det 1. er til;
  http://blogspottips.blogspot.com/

  - Der er en nogle fine korte beskrivelser til Google reader (Hvis man vil benytte det til at følge andre blogs) og blogtoppen.dk hvor man både kan tilføje sin egen blog og følge andres (efter katagorier, antal læsere etc.)

  (Nu har jeg lige registreret mig på "Bloglovin" idag, og tænker det er tilsvarende Google reader + blogtoppen. Bare lidt mere lækkert ;) + man får sådan en fin widget på sin blog. Wuhu!)

  Det 2. er til;
  http://www.slagtenhelligko.dk/ny-pa-bloggen-en-kort-intro-til-mediet/

  - Bloggeren Liselotte fortæller lidt om det hele. Dog ikke opsætning og mere tekniske "blog" relaterede tricks.

  Håber det kan være til lidt nytte..

  SvarSlet
 131. Det her er simpelthen det fedeste initiativ længe Mia!
  Selvom jeg har været blogger i et års tid nu, så er der virkelig mange fif at hente - TAK! :o)

  Jeg har på et tidspunkt brugt "sider" men har boycuttet det lidt igen, men nu kæmper jeg videre... Kan se, at nogen har formået at lave link i sideoverskriften - altså et link til en anden side, og det kunne jeg virkelig godt tænke mig at finde ud af, hvordan man gør...
  Har du/nogle af alle de andre meeeega hjælpsomme personer der skriver med, idé om, hvordan man gør??

  Igen MANGE TAK for super hjælp :o)
  Pia

  SvarSlet
 132. Pia: Er det sådan at du gerne vil have at når man klikker på en fane til en side at man så kommer ind på en helt anden hjemmeside? Hvis det er sådan kan du gøre det når du opretter siden. Der vælger du mellem tom side eller webadresse. Så skal du bare vælge webadresse. Ved ikke om det er det du mener??

  KH Anne

  SvarSlet
 133. Tak Anne, det er det! :o)
  Jeg synes bare desværre ikke jeg får den mulighed, du taler om, altså om det skal være det ene eller det andet...

  SvarSlet
 134. Ahh... Nu ved jeg hvad du mener Anne! Jeg har kørt på den gamle grænseflade, fordi vi ikke var så opdateret på jobbet, så der virkede den nye ikke. Har lige prøvet at ændre til den nye, og nu kommer muligheden frem, som du har beskrevet :o)

  1000 tak for hjælpen!
  Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt du fandt ud af det :)

   KH Anne

   Slet
 135. Hvordan kan det være at når jeg svare på et indlæg, på en andens blog, at den ikke vil vise/godtage mit svar?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nogle har kommentarmoderation på så de først skal læses af blogejeren før denne godkender dem. Andre har oplevet problemer der lyder som dit, men kan ikke komme på et svar. Tror det er en fejl i blogger og umiddelbart ville jeg anbefale dig at sende et spørgsmål til dem, så der bliver gjort opmærksom på det.

   Kh Anne

   Slet
 136. Som ny blogger har det været rigtig rart at kunne finde konkret og anvendelig hjælp og information. Tak for det :0)

  Jeg håber du har lyst til at kigge forbi min nye blog : www.bodyinbalance.dk

  God fredag aften!

  SvarSlet
 137. Er der nogen der oplever at blive "smidt af" nogle af de blogs man læser fast? Jeg kan se, at forskellige blogs af og til forsvinder fra min læseliste og jeg er heller ikke på som fast læser, når jeg går ind på den pågældende blog... Det er ikke én bestemt, men flere det sker med.

  SvarSlet
 138. Lige endnu et skulderklap og et kæmpe TAK FOR DIN FREMRAGENDE INDSATS med at hjælpe os "ny begyndere". Din tråd her har sparet mig for mange timers forsøgen. Og mon ikke jeg også finder hjælp til et par ting mere når jeg finder tid til at læse alle indlæggene ;-)

  Endnu en gang: TUSINDE TAK FOR HJÆLPEN

  KH Henriette

  SvarSlet
 139. Hej, på min blog kan man kun følge med, hvis man har en google account, en twitter eller en yahoo, og det er jo lidt træls at ALLE folk ligegyldig hvilken email de har, ikke kan følge med, så mit spørgesmål er om nogen af jer ved hvordan jeg kan gøre så alle kan følge min blog?
  ved ikke om det giver mening? :)

  Rigtig nice initiativ forresten ^_^

  KH Linea - en delvis ny blogger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Majas forslag er rigtig godt. Selv bruger jeg også bloglovin til at følge blogge med. Der kan man oprette sig og claime sin blog og så få en widget til den. Men igen ja, man skal have en profil der for at følge folk med det, men det fungerer rigtig godt.

   KH Anne

   Slet
 140. Hej noncategorical ♥

  Ja - det giver mening, og det er ret nemt ;-)

  - Gå ind under "Design" i din blogs redigering.
  - Så trykker du på "Tilføj en Gadget"
  - Og blandt de grundlæggende kan du vælge "Følg via e-mail"
  - Tryk "Gem" øverst på siden

  Og vupti - du har en knap på din blog, hvor folk kan tilmelde sig nye indlæg ved hjælp af deres email ;-)

  Sne-vinterhilsner,
  Maja

  Conner's Nest...♥
  http://connersnest.blogspot.com/

  SvarSlet
 141. Hej Mia
  Du er en frelsende engel.. Har spurgt og spurgt om HJÆLP... Og her var der den fedeste guide.. Jeg håber det er OKAY hvis jeg LOVELINKER.. (jo jo jeg har læst) til denne guide på min BLog..
  ER helt ny blogger så du er velkommen til at kigge forbi ;0)

  SvarSlet
 142. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 143. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 144. Er der forøvrigt nogen der ved noget om Google Friends Connect?
  Jeg har hørt at det bliver lukket ned til marts?
  Hvad gør man så i stedet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda,
   Nu fik jeg lige mail om dine spørgsmål. Mht at modtage mails, så har det aldrig været et problem for mig. Jeg bruger også min googlekonto. Når kommentarer er i et pop-up vindue skal man rigtig nok krydse af. Ellers plejer der at være en lille tekst til højre under kommentarfeltet hvor der står: Tilmeld email ved efterfølgende kommentarer eller sådan. Der trykker jeg og så får jeg emails. Kan senere afmelde dette igen samme sted.
   Mht google friends connect bliver dette sat ud af spil på blogge der ikke er blogspot. Fx dem med eget domæne. Dem kan man følge på andre måder, fx vha. bloglovin, der er et program, som er en reader a la google-reader. Jeg bruger det også og det er ganske nemt, men selvfølgelig skal man lige sætte sig ind i det. Der følger man blogs ved at indtaste deres url og så sige follow.

   http://www.bloglovin.com/

   Håber det hjalp lidt, ellers spørg endelig igen.

   Kh Anne

   Slet
  2. Hej Anne

   Tusind tak for et super hurtigt svar :-)
   Jeg fandt den lille tekst under kommentarfeltet kort efter jeg havde skrevet her, det er derfor jeg slettede spørgsmålet igen. Men tak skal du have :-)

   Og tak for forklaringen vedr. google friends connect - jeg checker bloglovin med det samme.


   Kh Linda

   Slet
  3. Jeg kan i øvrigt se, at ved nogle blogge mangler den lille boks efterhånden. Som om det er den nye grænseflade der driller lidt. Og der kan jeg desværre ikke hjælpe.

   Slet
 145. Hey anne kan se du har overtaget at svare ...Måske du kan hjælpe mig.. Hvor x'er jeg af at jeg ønsker at få en mail hvis der er nogen der kommenterer på mine indlæg??Er det før jeg udgiver indlægget el???
  håber du eller andre kan svare derpå..
  MVH
  Mille

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan åbenbart ikke lade være med at svare, Mille ;)
   Altså jeg tror det er i din menu, og så den nederste som er Indstillinger -> Mobil og skabelon -> Email med kommentarmeddelelse
   Udfyld den ønskede email der og så skulle det gerne virke.

   Ok??

   KH

   Slet
 146. Hvis nogen skulle være interesseret har jeg lavet et lille indlæg om alt mulig blandet godt til blogger.

  Ny header, gratis billed redigeringsprogrammer, Blinkies, Word Clouds, tilføjelse af facebook "like" knap, favicon, instagram og en masse andre blandede gadgets - fifs og tricks..

  http://tinitinything.blogspot.com/2012/02/tricks-og-sma-fifs-til-blogger.html

  God weekend
  /Tine

  SvarSlet
 147. Superfedt initiativ - som ny blogger var det fedt at læse dine tips :) Tak for det..

  Solskin fra Sofie

  SvarSlet
 148. Tusind tak for dine gode råd, har nu oprettet en blog men hvordan får man nogen til at kigge på den :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Kommentere rundt omkring som du også gør plejer at være en god start. Sørg for det er søde og relevante kommentarer. Man bør heller ikke kommentere bare for at kommentere, det kan tit aflæses synes jeg.
   Det er lidt forskelligt hvor pågående folk vil have man skal være. Sørg for at fin profil når du kommenterer linker til din blog så man kommer ind på den ved at trykke dit navn. Jeg plejer at trykke på folk når de er nye for at se hvem de er :)

   Kh Anne

   Slet
 149. Hejsa.

  Jeg håber du kan hjælpe mig.
  Mine 'etiketter' er forsvundet under mine indlæg (altså hvert indlæg).
  Hvordan får jeg det tilbage? :/

  Christina / frkstubba.blogspot.com

  SvarSlet
 150. Hej Christina

  mht etiketter der er forsvundet, så har jeg aldrig oplevet det, så jeg ved ikke hvad der er gået galt. Du har ikke slået dem fra vel?
  Måske andre kan hjælpe??

  TAK ANNE fordi du har været så sød at svare her på det seneste !!

  Smil fra Mia

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa.

   Tak for hurtigt svar.
   Kan man slå dem fra? .... Hvordan gør man det?
   - for det vidste jeg ikke man kunne, haha. Så det kan da være jeg er kommet til at trykke på et eller andet.

   Slet
  2. Jeg har lige kigget lidt rundt på nettet og der ser ud til at være problemer med det rundt omkring i den store verden. Nogle begynder at fikse det ved at ændre html-kode for deres skabeloner osv. Det er nok blogger/google der endnu engang har fucket lidt rundt i det, og det er vist rapporteret til dem, så måske det ændres.
   Har du for nylig ændret på design/skabelon eller noget?? Bruger du ny eller gammel grænseflade?

   KH Anne

   Slet
  3. Jeg bruger ny grænseflade; men har prøvet at skifte og synes ikke der var nogen forskel.

   Åh, jeg håber da de finder ud af hvad der er galt .. For det er lidt nederen.

   I så fald, ved du hvilken html-kode jeg skal bruge?

   Slet
  4. Prøv at google labels missing blogger eller blogspot. Jeg fandt blandt andet dette:
   http://www.google.es/support/forum/p/blogger/thread?tid=400d684653b1ab94&hl=en

   Men der kører flere diskussioner omkring det, så søg evt lidt rundt.

   Slet
  5. Jeg har nu ændret i html'en .. og nu virker det. Tak for hjælp! :)

   Slet
  6. Så lidt, dejligt man kunne være til lidt nytte ;)

   Slet
 151. Husk at lovelinke til mig, når I bruger guiden!

  I lovelinker ved at skrive et indlæg på jeres blog, og ved at markere et ord og skrive min webadresse i feltet, ja så henviser I til min blog.

  På forhånd tak!
  Smil fra Mia

  SvarSlet
 152. Hej Mia

  Jeg vil høre om du ved hvad der evt.kan være sket, eller ved hvordan jeg tryller mine faste læsere frem igen...de er pist væk. Feltet er tomt?

  Hilsen Sussie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussie, Hvor længe har det været sådan? Du har en blogspot blog så google friend connect burde jo virke på den. Har du forsøgt at tilføje den widget igen inde i layout eventuelt??

   KH Anne

   Slet
  2. Hej Anne, det har været sådan i et par dage, ikke helt sikker, jeg kigger ikke hver dag... jeg har prøvet at fjerne den og tilføje den igen...
   Jeg har også prøvet at lede rundt i alle de informationer, men kan ikke helt finde noget svar! underligt syntes jeg;)

   KH Sussie

   Slet
  3. Hej med Jer. Jeg har også en blogspot-blog, og der forsvandt Google Friend Connect også den dag, hvor det var annonceret at forsvinde fra blogs med andre domæner end Blogspot! Så det er MEGET mærkeligt. Og jeg har endda også prøvet at fjerne Faste Læse Widget og tilføje påny, men intet sker. Jeg har set rigtig mange andre Blogspot-blogs, hvor de også har sektionen Faste Læsere, og hvor der bare er blankt nedenunder, så det er virkelig mystisk! Ærgerligt, hvis man nu skal til at bruge Bloglovin..

   Forårshilsener,
   Maja

   http://connersnest.blogspot.com

   Slet
  4. Ja det er lidt sært, jeg ved ikke hvem jeg skal spørge om hjælp til dette? håber det løser sig...
   God weekend;)

   Slet
  5. Hej Sussie :-)

   Tak for sin kommentar på min blog, om at Google Friend Connect nu godt kan ses på min blog! Du har da fuldstændig ret i, at den er der igen - meget mystisk! Her til sidst dog tildels min egen skyld. Jeg installerede nemlig for nogle dage siden Do Not Track Plus(abine.com) i min browser, og nu hvor du sagde, at du godt kunne se den, så gjorde jeg den inaktiv, og så kom Google Friend Connect frem, jubiiii :-D Hvor er jeg bare superglad for, at det jo faktisk har hjulpet, at du sagde, du GODT kunne se den :-) Det er bare lidt mystisk, at den altså heller ikke var der i dagene op til, at jeg installerede den Add On! Har du mon noget lignende i din browser, som kan blokere for Google Friend Connect?

   Forårshilsner,
   Maja

   http://connersnest.blogspot.com

   Slet
  6. Hej;)
   Jeg ved det ikke, syntes ikke jeg kan finde ud af det!
   Da der var alt den snak den 1. marts om Google & ens privatliv, gik jeg ind og fulgte en vejledning, hvor jeg kunne slette historik, ved ikke om det kan være det? jeg har lavet det tilbage igen for at se om det så hjælper! måske der sker noget lige pludselig;) jeg afventer, ellers ved jeg ikke hvad jeg skal gøre;) slette det hele måske??
   Hilsen Sussie

   Slet
  7. Hejsa :-)

   Var vejledningen til bare at slette almindelige historik i din browser? For i så fald kan det ikke bare være det.. Du har ikke en nogle add ons i din browser, som kan have indvirkning?

   Venlig hilsen
   Maja

   http://connersnest.blogspot.com

   Slet
  8. uha det ved jeg ikke, syntes ikke jeg er særlig stiv i det her...hvordan finder jeg ud af det?

   Slet
 153. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 154. Hej igen Sussie :-)

  Hvis du ikke selv har været inde og tilføje Add Ons til din browser (når du ikke ved, hvad det er), så har du højst sandsynligt ikke sådanne. Add ons er costumized tilføjelser til din browser. F.eks. bruger jeg Firefox og har forskellige add ons; bl.a. en add blocker, som blokerer stort set alle reklamer, så jeg slet ikke får dem at se, når jeg går ind på en side. Jeg har også en Flash-blocker, så jeg ikke bliver blæst væk af en eller anden videoreklame med høj lyd - den vil ganske enkelt også være inaktiv. Jeg har en mail add on, der viser nye mails ved en knap øverst i fanen og en del flere, for der er mange forskellige, som gør det lidt nemmere at browse, som man selv ønsker det ;-) Men det er jo nok et helt andet problem, du har så.. Jeg skal nok give lyd, hvis jeg falder over en løsning til, hvad det mon kan være, der driller på din blog..

  Venlig hilsen
  Maja

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maja
   Tak skal du have, dejligt at du gider at hjælpe mig, er da helt lost i det her;) ved ikke om jeg har trykket på noget, tror jeg ikke men men??? træls er det;)
   Hilsen Sussie

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 155. Hej Igen, har desværre ikke kunne løse problemet, så nu har jeg oprettet en ny blog som virker;) måske du/I har lyst til at kigge forbi og deltage i min Give Away?
  KH Sussie:)

  SvarSlet
 156. Hej. Super god guide.
  Jeg er helt ny blogger så der er meget jeg ikke forstår.
  Er er der nogen der kan forklare hvordan man laver indlæg på de ekstra sider man laver? Jeg kan simpelthen ikke få det til at virke, jeg kan kun lave indlæg på min startside.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg simpelthen ikke at man kan. De er ikke sat op til at man laver indlæg åbenbart, men mere som "et langt dokument". Jeg har derfor valgt at sætte billeder ind som linker til de indlæg der er relevante for siderne. Evt kan du få siden til at linke til en etiket der indeholder de relevante indlæg eller få siden til at linke til en hel anden blog hvor du kan oprette indlæg. Giver det mening??

   /Anne

   Slet
 157. Hej Mia tak for en super tråd, er helt grøn herinde, men tak for en masse inspiration, og har netop formået at lave et link her til siden :-)

  Kh Nanna

  SvarSlet
 158. Tusind tak for alle de gode råd. De har hjulpet mig helt vildt, her hvor jeg forsøger mig med en blog :o) Så fedt du har gidet at bruge tid på at sætte alt det sammen til os

  Kh
  Pia

  SvarSlet
 159. Hej Mia
  Hjælp!!!!
  Jeg har søgt alle steder for at finde hjælp til hvorfor alle mine billeder på min blog er blevet sorte med et Hvidt udråbstegn i. Der er ingen der kan give mig en forklaring på hvad jeg skal gøre, måske du kan eller andre der læser det her!!!
  På forhånd tusind tak...
  Varme tanker fra Gry

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gry! Jeg har lige prøvet at kikke på det. Det ligner for mig et problem med platformen. Jeg kan se at det ikke kun er dine billeder der driller, men billeder generelt på bloggen. Jeg tror simpelthen det er blogger (altså googles blogger platform - blogspot) der driller. Hvis det er tilfældet burde det gå i orden af sig selv hen af vejen. Der er en grund til at det er gratis ;)

   Det er selvfølgelig ikke til meget hjælp, men om ikke andet kan du tænke at der nok ikke er meget du kan gøre. Så skal du kontakte noget support!

   /Tine

   Slet
 160. Hej Mia
  Tak for et godt initiativ. Jeg kan som udgangspunkt godt lide selv at finde ud af tingene, men nogle gange er det jo bare for svært, og så er det godt at vide, hvor man kan hente hjælp. Lige for tiden bøvler jeg en del med at placere flere billeder ved siden af hinanden i mine indlæg, uden at det er programmet der bestemmer, hvor de ender. Jeg synes, det er noget af en udfordring at styre, hvor de billeder skal være i forhold til hinanden! Har spurgt én, der plejer at ha styr på alt, hvad der har med it at gøre, men han siger, det er et åndssvagt program. Bruger du et andet program til den slags?
  mange hilsner fra Liva (Livas livsglæde)

  SvarSlet
 161. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 162. Tusind tak for dette indlæg. Jeg er ny i blogland og er en af dem ned nul kommentarer ;o). Så tager gladeligt imod dine tips og ideér. Men ja det kræver en del tid, og med tre børn vil det for mig nok tage lidt tid.

  Anne-Marie

  SvarSlet
 163. Hej Mia. Er godt i gang med at slide din blog op;o) Har haft min blog et år, men har ikke rigtigt gjort noget ved den. NU!! skal det være. Løber jævnligt ind i problemer, men så klikker jeg lige forbi her ved dig, og kan som regel finde råd og vejledning her, SUPER. Jeg skal nok Love Linke næste gang jeg jeg skriver et indlæg. Hvis det er ok med dig, vil jeg gerne linke til din side fra min blog.

  Mvh. Mona

  SvarSlet
 164. Hej Mia

  Super fedt indlæg, tror det kommer til at hjælpe mig meget!
  jeg er selv ny blogger og føler jeg har så meget at dele!

  så derfor ligger jeg et link op til min blog her, for at komme igang, håber det er ok! :-)

  - Cici

  http://fashionfromcici.blogspot.com/

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...