fredag den 24. juli 2015

Kejserinde

Da jeg var gravid med Vibe, blev vi fulgt tæt af forskellige dygtige mennesker på syghuset. Jeg var også så heldig, at komme med i "kendt jordemoder ordning" på sygehuset, hvilket betød, at jeg kendte den jordemoder, jeg skulle føde med, idet hun havde været min faste jordemoder gennem forløbet. Planen lå fuldstændig klar for fødslen. Jeg skulle sættes igang på en ny måde aftenen inden jeg var 38+0. Min mand og jeg skulle sove dernede og næste morgen skulle vandet tages. Den kendte jordemoder var med hele vejen. 

Men ingenting gik efter planen, og efter adskillige forsøg på at tage vandet, måtte igangsættelsen anses som mislykket. Jeg var helt slået ud, men min krop og mit hjerte havde taget over - jeg skulle ikke føde, ikke gå igennem alle de bekymringer, der allerede havde slået mig ud under igangsættelsen. Det var for tæt på, et år og få uger efter jeg sidst fødte nøjagtig samme sted med samme sygeplejerske, samme læge... Nej. Min krop ville ikke være med.

Så pludselig lød det på kejsersnit! Et planlagt akut, hvilket betød, at jeg skulle have det indenfor få timer men ikke i fuld narkose. Jeg var så bange! Ikke for selve kejsersnittet, men for om Vibe nu trak vejret, og om jeg mon fik hende op til mig, og om jeg hurtigt ville blive mig selv igen bagefter...

Det hele gik hurtigt og Vibe skreg allerede  indeni maven. Den lettelse vil jeg aldrig glemme! Hun kom op til mig med det samme, men skulle lige have lidt ilt bagefter, på trods af 10 på apgarscoren. Efterfølgende sagde de det ikke havde været nødvendigt, men at de ville være 100% sikre på, at hun havde det godt vores situation taget i betragtning. 

De første seks uger gik med ikke at måtte bære noget og kun gå små ture, men jeg var i lykkerus, så pyt, og jeg havde ikke ondt! 

Men i modsætning til efter mine første to fødsler, så skete der ligesom ikke meget på vægten... Jeg tabte ni kg, havde taget seks på, men derefter stod det stille. Min krop så pludselig også anderledes ud... 


Så var jeg så heldig at støde på Kejserinderne, og endnu mere heldig, at de havde lyst at samarbejde med mig. Jeg er derfor nu igang med deres 8 ugers program. Det er super spændende, informativt og godt for min krop. Jeg har fundet en fin rytme, så jeg træner de 15-20 min hver morgen når Vibe sover sin første lur. Programmet er bygget op således, at jeg hver uge modtager en mail med adgang til denne uges træningsprogram samt jordemodersnak. Træningen er vist ved hjælp af små videoer, som er nemme at forstå og følge med i. Efterhånden som modulerne bliver låst op, kommer kroppen mere og mere tilbage til sit egentlige jeg. Man kan altid gå tilbage i sine moduler, hvis man trænger til at friske noget op. 

Virkelig spændende, også selvom jeg ikke er så langt endnu.

Men følg med, jeg vil løbende opdatere om det herinde.

Smil fra Mia aka Kejserinden Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...