torsdag den 31. marts 2016

En hjælpende hånd

Nu hvor Vibe er blevet så stor, så er det naturligt for mig, at hun er med til de daglige gøremål. Og i og med at hun skal være hjemme til hun er over to år, så er det også en måde for mig, at vise hende hvordan man klarer ting, så hun på sigt også bliver selvstændig nok til at klare ting på hendes niveau selv. Det er også vigtigt for mig, at hun får et godt selvværd og føler sig vigtig herhjemme; at der er brug for hende!

Her "hjælper" hun mig med at vaske og lægge tøj på plads. Nuvel det giver ofte ekstra oprydning for mig, men jeg er sikker på, at det på sigt virker!!


Ha' en dejlig dag!
Smil fra Mia 

onsdag den 30. marts 2016

Hæklet lysestage til babymadglas

På instagram så jeg Line Rønne havde hæklet en lille lysestage. Hun gav mig en lille diy, og jeg har så tilpasset den til et babymadglas fra Semper Børnemad.

Her får I opskriften, hvis I vil gøre mig "kunsten" efter.


1. - Lav en magisk ring med 6 fm
2. - 2 fm i hver maske (12)
3. - 1 fm, 2 fm i næste maske, gentag til (18)
4. - 2 fm, 2 fm i næste maske, gentag til (24) 
5. - 3 fm, 2 fm i næste maske, gentag til (30)
6, - 4 fm, 2 fm i næste maske, gentag til (36)
7. - 5 fm, 2 fm i næste maske, gentag til (42) 
8.-23. - *fm, stm* 21 gange (42) 
24. - 1 fm, 2 fm sammen runden ud (28)
25.-27. 1 fm i hver maske.
Luk af

Jeg har hæklet en blomst og sat på bagefter.

Sæt glasset i og et stearinlys (til børneværelset kan et batterilys bruges).



Smil fra Mia 

tirsdag den 29. marts 2016

Sunde boller

Vibe spiser efterhånden alt, og har helt styr på pincetgrebet. Det er så dejligt at se hendes nysgerrige hænder undersøge, dufte og smage på det hun får serveret.

Jeg er begyndt fast at lave koldthævede boller, så vi kan få en sund boller hver dag, istedet for købt brød, som ofte ikke mætter særlig meget.

Opskriften er nem, og jeg ændrer den fra gang til gang, med hvad jeg nu lige har af frø, mel, grøntsager mm.



I dag får vi dem med grahamsmel, hvedemel og havregryn. Tilsættes der squash, bliver de dejlig bløde, gulerødder er også et hit. Jeg putter også solsikkekerner, tre- el. femkornsblanding i, ligesom man også kan putte pesto og lign. i, for at få en mere madagtig bolle.



Opskriften er som følger:

                 Det er dl. ved fedtstof

Dejen i dag ser således ud:


Dejen holder sig fint en dag eller to i køleskabet, så er der friske boller af flere omgange.

Alt efter formen på bollen, smager det dejligt med lidt smør el. marmelade på, men som aflange brød er de også rigtig gode som sandwiches eller som 'flutes' til aftensmaden.

Smil fra Mia

Ny dagligdag

Så er påsken ovre, og hjemme hos os starter en "ny" hverdag. Eller det måske så meget sagt, men istedet for at afslutte min barsel, så har jeg fået orlov fra mit arbejde, så jeg kan passe Vibe hjemme indtil 1/8 2017. Det skyldes, at hun har fået konstateret samme sygdom som August; mbl-mangel. Dem der har fulgt med længe ved hvor hårdt ramt August var de første år. Han er netop for en måned siden konstateret rask! Kæmpe sejr! Nuvel, han kan stadig få falsk strubehoste, så vi har stadig en åben indlæggelse til netop det, men ellers er han afsluttet af alt medicin og skal ikke længere få til tjek på sygehuset.

Så for at give Vibe en blidere start, så bliver hun hjemme i "mors dagpleje", og så tager vi i legestue, til svømning og hygger os alt hvad vi kan.


Derfor vil der fremadrettet komme indlæg på bloggen om det at passe barn i hjemmet, om vores dagligdag, ture, mad, leg og læring. 

Jeg håber det kan inspirere nogle.

Smil fra Mia 

onsdag den 9. marts 2016

Nye tanker

Længe har jeg været i tvivl hvad jeg ville med bloggen... lukke den? Udelukkende blogge sponsorerede indlæg? Starte på en helt frisk? Eller måske bare starte på ny, men på samme blog?

Jeg har egentlig altid elsket at skrive, og kan nok også noget med ord, men det er som om tiden bare ikke helt har været til det... Nogle dage har jeg også lyst til slet ikke at være så "offentlig" med mine tanker, men omvendt, så er det netop det at skrive, der så fint får mit hoved til at finde ro, når jeg blogger om tanker, om glæde og sorg. Når jeg blogger om kreativitet, så elsker jeg den energi det giver mig, når nogen kommenterer på det... MEN - kommentarerne udebliver, og ganske ærligt, så kommenterer jeg ikke hos andre længere, ikke her i Blogland, men på Instagram, der er jeg (for) aktiv.

Når jeg så alligevel tror jeg er nået frem til, at jeg vil bruge den sidste model, altså starte på ny men på samme blog, så skyldes det, at jeg synes jeg har noget nyt at byde ind med - mere om det i næste indlæg.

Jeg håber, I stadig har lyst at læse med.
Smil fra Mia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...