tirsdag den 29. maj 2012

I flor

Vi bor i et nybygget hus - ja det er efterhånden snart 6 år gammelt... tiden flyver afsted! Men haven er stadig meget ny og først ved at vokse op, det tager sin tid. På trods af den unge have, begynder vi at få det rigtig hyggeligt og har efterhånden fået lavet små kroge og oaser. Her får I billedspam af haven i fuldt flor, fugle der på 5. år har fået unger i det lille fuglehus, som vi fik af min bror i indflyttergave, og af den årsag får lov at blive, selvom det efterhånden er ret slidt - men stadig vildt charmerende. Jeg mangler lige at male det sidste på legehuset, så skal I også se den krog - så hyggeligt :)

Den smukke Klemantis vokser op af fuglehuset, og hvert år betages jeg af den smukke blomst. Her taget i aftensolen - gør den bestemt ikke mindre betagende.Syrenen i fuldt flor


Syrenen er færdigblomstret og er nu ved at miste farven - stadig smuk og velduftende

Endnu en smuk klemantis, som blomstrer på vores lille terrasse

Den 3. ud af ialt 5 forskellige klemantis'er der blomstrer i haven - denne på vores lille terrasse.


Jordbærplanterne er også i blomst! Uhm glæder mig til at smage ! Jordbærplanterne er plantet i vores køkkenhaveområde (ikke lige fotograferet her). I køkkenhaven har vi kartofler, porrer, forårsløg, gulerødder, persille, purløg, radisser, blåbærbuske og miabellatræer. Fantastisk område!

Netop i går fik vi dette lille stenområde færdigt. Vi fik vandstenen i indflyttergave af mine forældre, og den er vi bare så glade for. Der er lys i, så den er super smuk om aftenen også. Vi har haft den i alle 6 år, men har i år flyttet den. I weekenden fik vi det smukke fuglebad af mine forældre, som tak for at vi passede deres hund i sidste uge. Fuglene er gamle, købt for 2 kr. men jeg synes de er så skønne og de passer så fint til dette område. Den lille hvide lampe er en solcellelampe, som er ualmindelig smuk om aftenen.Smukke lyserøde spanske marguritterSmuk hortensia - ikke helt sprunget ud endnu. Står i vores nye hvide krukker - de er heller ikke fotograferet endnu.


Krydderurter lige ved terrassedørenMin absolutte favorit sommerblomst; Dronning Ingrid. Her står den på en gammel æblekasse.


Vores skønne fuglepar i fuld gang med det daglige arbejde; at skaffe mad til de små i fuglehuset. Det er fantastisk at se på - de arbejder løs, og skiftes hele tiden til at flyve ind med mad hele dagen lang!


Vores nye fine havemøbler pryder under den overdækkede terrasse - som vi er lykkelige for, at vi valgte at få med ! Det forlænger sommeren udendørs og når duggen er faldet kan vi stadig sidde ude og nyde haven. Bagerst hænger to led-rislamper, købt for 15 kr. i Netto - så fine om aftenen.

Allerede det første år lavede vi beddet rundt om terrassen, for netop at skabe en lille oase på terrassen, hvilket virkelig er lykkedes.
hehe - kan se mine to ukrudsspande ikke er flyttet - men de er jo også en stor del af det at have have ;-)

Endnu en Dronning Ingrid - her på det fine nye havebord.
Sammen med en lille staldlygte og en "vi er i haven" sten.

Lige et foto mere - er vild med de møbler :)


Sidste år købte vi liggestolene, som hurtigt fik selskab af de to retrovattæpper, købt for 70 kr ialt i en genbrugs - et af mine absolutte genbrugsfund! Er fuldstændig forelskede i de tæpper - og jeg søger med lys og lygte efter et mere af hver - så har du et du gerne vil sælge, vil jeg meget gerne købe !!Det var en rundtur i vores sommerhave! Elsker at være ude og nyde den, og I får helt sikkert flere billeder når de sidste kroge er færdige og blomstrer :)

I dag er jeg hjemme med en syg August - det er en hård omgang for ham denne gang :( Lige nu sidder han her ved min side og ser McQueen film - lille mand.

Kan I have en skøn dag derude.


 

10 kommentarer:

 1. Ja haven er et fantastisk sted, elsker også min!!

  SvarSlet
 2. Det er dejligt at have en have ;-) Jeg beundrer jer der orker at starte helt fra bunden. Vi overtog for 18 år siden en have med store træer, høj hæk og græsplæne, så rammerne var i orden. Så kunne vi selv lave bede og få blomster og køkkenhave ind på grunden. Og der er vi så lige ved at have det på plads nu. Men jeg finder jo hele tiden på nyt, der skal prøves ;-)
  God bedring til August

  SvarSlet
 3. Hvor ser det hyggeligt ud.

  Der var du heldig du fangede fuglen, jeg har prøvet mange gang, men hvergang jeg åbner verandadøren, så flyver de:-)

  Ha´en skøn dag

  Knus Susi

  SvarSlet
 4. Hvor ser det bare hyggeligt ud :o)

  Hvis du har lyst til at støtte min indsamling til fordel for Glæd børnene så kig forbi min blog :o)

  http://kreativeeksperimenter.blogspot.com/2012/05/vil-du-glde-et-barn-sa-stt-indsamlingen.html

  Mvh Helle

  SvarSlet
 5. Sikke en dejlig og inspirerende blog du har. Det er skønt når årstiden er til at indrette sig udendørs, man skal nyde det for det varer desværre så kort.
  Jeg kunne se at du tilbage i juli 2011 lavede en meget fin beskrivelse til de forskellige funktiner man kan gøre brug af her på Blogger. Jeg har et spørgsmål til dig, som jeg håber du vil hjælpe mig med: Jeg har nemig efter din anvisning installeret "link Within"på min "salgsblog", men jeg vil gerne af med den igen, kan bare ikke finde ud af hvad jeg skal gøre, håber du vil/kan hjælpe mig. Måske vil du kigge forbi min blog og skrive i kommentaren hvordan jeg gør. Tusind tak hvis du vil :))

  SvarSlet
 6. Hvor er det bare en dejlig have. Der er ikke noget som forår/sommer, når blomster og planter springer ud.

  SvarSlet
 7. Aha - efter at have nærstuderet billederne her, så har jeg da også fundet ud af hvor du bor ;0)
  Der går jeg da jævnligt lige forbi - ej hvor pudsigt!!!

  SvarSlet
 8. Sikke skønne sommerbilleder - man bliver helt i solskinshumør! Og nøj hvor jeg dog ønsker mig en have ;-) KH Maria

  SvarSlet
 9. Dejlig billeder, man drømmer sig helt tilbage til sol og sommer igen. Den lille Klematis er fantastisk smuk

  SvarSlet
 10. Smukke billeder! Man kunne godt savne sommeren fra 13, når man ser dem.

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...