fredag den 15. april 2016

Godt det ikke er mig!

Den anden dag spurgte en af de søde instagrampiger indtil mit valg om at gå hjemme. Hun skrev, at hun selv havde ønsket, men at når hendes børn ramte 10-12 måneders alderen, så "glædede" hun sig til at aflevere dem ;) og hvordan var min holdning til det?

Da August var 10 måneder og begyndte i vuggestue, husker jeg, at jeg sagde "han trænger virkelig til at komme ud blandt andre børn". Det var min virkelighed, og for at retfærdiggøre overfor mig selv, at jeg skulle sende ham i institution, ja så var det de ord, jeg sagde. Han var i fuld vigør dagen lang agtig, og jeg var egentlig glad for at andre tog lidt over ;-)

Nu er min virkelighed en helt anden. Vi har kæmpet i så mange år for at få et barn, og da vi for to år siden begravede vi vores ønskebarn, så vidste jeg, at fik jeg et barn mere, så ville jeg bruge så meget tid som muligt med det. Derfor var ønsket om at gå hjemme længere tid en almindelig barsel allerede i støbeskeen, da Vibe var i maven. Da hun så fik konstateret mbl-mangel, så søgte vi med det samme om orlov og muligheden for at passe hende i eget hjem. Begge dele gik som nævnt tidligere i orden.



Jeg har tænkt mange tanker om det at gå hjemme; kan jeg nu stimulere hende nok? kan jeg lære hende alt det hun skal lære? bliver hun nu et socialt væsen, selvom hun ikke kommer i institution før hun er over to år? osv. osv. Men jeg er nået frem til, at ingen børn tager skade af at være sammen med deres egen forældre. Hun skal nok få masser af børn af se, men det kommer til at ske i det små, for netop at beskytte hendes dårlige immunforsvar. Vi går til svømning en gang om ugen, besøger naboens dagpleje og begynder i legestue i næste uge. Derudover skal vi bare have en stille og rolig, men rigtig hyggelig hverdag, hvor der altid er en voksen til et barn, fuld opmærksomhed og masser af nærvær og kærlighed. Vi skal lege, opdage og undersøge. Vi skal dyrke motorik, synge sange, bage og grine en helt masse.

Jeg glæder mig usigeligt meget, og er helt okay med, at det nok skal blive hårdt nogle dage, men jeg er så dybt taknemmelig for at få muligheden for at se min lille pige vokse op på helt tæt hold, hvor er jeg bare heldig!

Smil fra Mia

2 kommentarer:

 1. Hej Mia,
  jeg kommer oprindelig fra Tyskland og har 4 voksne børn og den yngste, en pige m. 12 år er hjemme :0) I Tyskland er det næsten normalt, at børnene bliver hjemme indtil de bliver 3-4 år og kommer i børnehaven. Vi har ikke så god net med børnepassning og det er vanskelig at få en plads i vuggestuen, hvis overhovedet. Så var mine børn også hjemme og jeg synes, at det ikke skader. Man kan godt mødes med andre mødre + barn og de kan lege sammen, mens man drikke kaffe og snakker :0) man kan rigtig godt understøtte sit barn i udviklingen med leg og sang, jeg tror ikke, at de har så mange tid i vuggestuen, når der er så mange børn. Man skal selv vide, hvad man synes, det er bedst for sit barn. Men du er også i en særlig situation, det er altid træls at miste sit barn. Og så vil man selvfølgelig nyde tiden med den "nye" barn. Det er normalt, man skal bare passe på at man ikke passer for meget på barnet og det få nok frihed og muligheder for at udvikle sig, uden at moren er bange for noget. Jeg snakker ikke så en helt god dansk, jeg håber, jeg har ikke skreven noget forkert... Din datter er en rigtig guldklump! hilsen fra Nordjylland Ulrike

  SvarSlet
 2. Uh hvor jeg forstår dig. Det var osse det valg jeg tog, da jeg fik mine børn i starten af 90'erne, dengang var der bare ikke noget, der hed orlov, så det var den hårde tur, først på dagpenge og så én indkomst i nogen år. Det var økonomisk hårdt og vi mødte ikke megen forståelse fra vores jævnaldrene.
  Men jeg har aldrig fortrudt den tid med mine børn, det er guld værd.
  Men netop fordi valget blev at træde helt ud af arbejdsmarkedet, trak tiden ud og først for et par år siden, kom jeg igang igen. Min uddannelse var blevet forældet, så det er jeg ved at rode bod på nu.
  Den fælde er der heldigvis ikke i dag. Så nyd dine børn.

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...