mandag den 6. august 2012

Lærere - holder ALTID ferie !! (Ikke for sarte sjæle!!)

Åh her kommer lige et af de indlæg, der ikke er mange af på denne blog - men! ud skal det! Så til sarte sjæle - læs ikke videre, for her kommer holdninger for fuld udblæsning!
Jeg er SÅ træt af at høre på folks holdninger til os lærere. Vi bliver konstant jagtet i medierne og på Christiansborg. Vi gør det ALDRIG godt nok, og når så sommeren nærmer sig, ja så føler utrolig mange, også dem der ved hvor stort et stykke arbejde vi gør for DERES børn, at de har ret til at kommentere på vores ferie. Udsagn som; "I laver ikke andet end at have ferie!", "utroligt så lang tid I kan slappe af i forhold til os andre" og "det må da være dejligt at have 6 ugers ferie hva'?". Ja man fornemmer både bitterhed, jalousi og mangel på viden om lærergerningen.

Jeg har været lærer i fem år, og ja jeg føler mig meget privilligeret, at jeg får en lang sommer hjemme. Jeg glæder mig til at kunne være der for August, når han selv får sommerferie i skolen, og dermed ikke skal passes alle mulige steder. Ingen tvivl, det er et privillegium, og jeg tror ikke, der er nogle lærere, der ikke sætter pris på det. MEN... for ja, der er et stort men. Vi lærere har det der svarer til 42 timer om ugen, de uger vi er på arbejde, og dermed har vi det samme antal timer om ugen i gennemsnit som alle andre fuldtidsansatte, når året gøres op. Vi har spidsperioder med meget arbejde i form af bl.a. skole-hjem-samtaler, elevplaner og årsplanlægning. Men jeg må også sige, at jeg ikke har fri, når jeg går hjem fra arbejde. Der er ofte forældrekontakt, altid dagsplanlægning, ugeplanlægning og projektforberedelser. Der er ALTID børn, der har brug for ekstra støtte og hjælp, som der bruges mange kræfter på i løbet af en uge, og derudover er der masser af småopgaver, som jeg som klasselærer, må tage mig af.

Jeg hørte en kommentar om, at det havde alle andre ansatte også - ekstra arbejde og aldrig fri. Her må jeg så sige, at stilling/løn og frihed ofte passer sammen. Min mand arbejder også en del, men han tjener også meget mere end mig og har en højere stilling. Så er der naturligvis andre der ikke tjener så meget men arbejder meget, det er jeg naturligvis helt med på. Man kan ALDRIG generalisere!! Nu har jeg selv været på kontor i to år, og der holdt vi dæleme mange pauser. Ikke et ondt ord om det, men jeg tror man skal se indad nogle gange før man kaster med sten. Man kan ikke slå alle lærere over en kamp, ej heller alle andre !

Jeg skal ikke pudse glorie, for bevar mig vel, jeg har da også uger, hvor jeg ikke laver så meget som andre uger, dette skyldes dog hovedsageligt, at jeg så har arbejdet meget ugen før eksempelvis. Noget jeg altid har gjort op til sommerferien, er at arbejde rigtig meget i juni. Vi taler lange arbejdsdage med forberedelser og årsplanlægning, derudover er jeg altid på skolen en uges tid sammenlagt i løbet af ferien, ligesom jeg fra 1. august går igang med årsforberedelserne derhjemme. Nuvel, jeg er hjemme, men det er nu engang sådan, at der ingen elever er på skolen, hvorfor jeg jo ikke kan undervise, og dermed ikke har ferie men elevfri. Den sidste uge op til at eleverne begynder, er alle lærere stort set på skolen til møder, klargøring af klasseværelser og forberedelser.

Noget der virkelig undrer mig i Danmark er, at vi ser ned på de personalegrupper der arbejder med mennesker; pædagoger, lærere, sygeplejersker og ssh/ssa. Jeg forstår det simpelthen ikke. Tager man så tæt som til Tyskland og England, så vil man opleve, at netop disse personalegrupper har meget høj status i landet og er nogle af de grupper man virkelig har respekt for.     

NU generaliserer jeg helt vildt, og vil naturligvis virke naiv (jeg er godt klar over at det ikke er SÅ nemt), men det er for at sætte det på spidsen: Jeg mener ikke, at vores samfund har forstået hvad der kunne være så enkelt. Hvis vi puttede en masse pædagoger i vuggestuer/børnehaver, så kom vores børn nemmere igang i skolen, de var ikke stressede og fyldt med ADHD, havde haft en rolig start på livet og fået et godt socialt fundament. Når de kære børn så kom i skole, så kunne et to-lærer system være med til at give bedre undervisning, som ville gavne på flere niveauer i en klasse. Det ville også gavne de børn, der i dag skal inkluderes i undervisningen, som kunne få mange flere succesoplevelser og dermed med tiden nemmere kunne fungere socialt i samfundet. Når så man har levet et helt liv, ydet til samfundet, ja så kunne det da være rart, om man kunne få lov at slutte af med lidt livskvalitet på plejehjemmene, hvilket kunne løses med mere personale. Når alt det her er sagt, så må jeg sige, at jeg tror samfundet ville spare mange MANGE penge på sygedagpenge, psykologtilskud, medicintilskud og stresscoaching, hvis ikke de offentlige ansatte skulle være så pressede hver eneste dag, ligesom det i den grad ville gavne vores børn, så ikke de ender med at være små stressede individer i fremtiden. Gid at vores velfærdssamfund gad og tage vare på mennesket - hvor ville det klæde det! og gid folk ville være bedre til at give hinanden et klap på skulderen!!

HMPF!!

Ja - så er det ude af mit system, og nu vil jeg så arbejde videre med 5.a's projekter.

Dog med et smil på læben.

Smil fra Mia

39 kommentarer:

 1. Hep hep Mia! Jeg er også lærer og gift med en lærer!! Vi har også hørt den smøre masser af gange..... Samtidig hører jeg også fra rigtig mange, at de tager hatten af for os, for de ville aldrig kunne have sådan et arbejde :-)
  Nyd de sidste ferie dage :-)
  Kh Viola

  SvarSlet
  Svar
  1. Ret skal være ret, jeg hører også ofte at folk aldrig kunne have mit job!

   Smil fra Mia

   Slet
 2. Lad mig starte med at sige at jeg er et barn af 2 folkeskolelærer og jeg ved hvordan tiderne har ændret sig for jeres fag. Vi bor jo i jantelovens land så man skyder jo gerne til alle sider. JEG VED i gør et kæmpe stort stykke arbejde. Utroligt at der er nogen som gider at uddanne sig til lærer idag, med det enorme krav som samfundet, forældre og regeringen stiller.Stor tak til dit indlæg, måske nogle skulle sætte sig lidt ind i hvad i egentlig laver inden de skyder fra hoften. Fortsat god vind og ryst så skuldrene. Uden dig blev vores land meget fattigt.
  Mange hilsner fra Lina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din flotte kommentar. Det er nemlig præcis janteloven der spiller ind her (tror jeg da).

   Dejligt at høre fra et lærerbarn :)

   Smil fra Mia

   Slet
 3. Godt sagt! Jeg misunder på ingen måde dit job, og under dig og andre lærere de 6 ugers ferie... Jeg er glad for at der er ildsjæle som dig derude, der synes det er fedt at undervise vores andres børn (for jeg vil ikke kunne ;o))
  :o) Karina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren Karina. Jeg elsker mit job, og ville ikke ønske mig et andet pt. normalt kan jeg sagtens "tåle" kommentarer, de er en del af det job, men nogengange bliver nok NOK!

   Smil fra Mia

   Slet
 4. Kære Mia. Sikke en god formiddagslæsning. Som ny lærer (uddannet 2011)
  Glæder det mig at læse din skrivelse, der indeholder mange at de holdninger jeg også møder.
  Jeg synes du formår at komme med dit budskab på en god måde, der ikke kan støde nogen, men nærmere skabe forståelse.
  Jeg møder tit kommentaren "Nå - jamen blev du så lærer pga. de lange ferier?" Øhh nej, for så ville jeg jo hade de resterende 40 arbejdsuger i året!
  Jeg har nydt min første sommerferie, men den har også indeholdt arbejde. Jeg gør folk klar over, at jeg ikke har dårlig samvittighed over at holde en længere sommerferie, da mine arbejdsuger bestemt ikke har kunne holde sig på 37. Jeg har faktisk nogle gange været overrasket over, hvor meget jeg skal arbejde, for at nå det hele.
  Men - når folk så kommer med deres jalousi og kommentarer, burde vi så ikke blot svare "det er da underligt, at du ikke har valgt at blive lærer så?"
  Ha en dejlig dag, og ny de sidste elevfrie dage
  mvh Trine

  ps. Overvejer du at sende din skrivelse ind som læserbrev?

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Trine

   Tak for de fine ord. Ja jeg elsker virkelig mit job - men hvis jeg troede det bare handlede om at undervise, da jeg tog uddannelsen, ja så blev jeg MEGET klogere. Det er dæleme et hårdt job synes jeg. Men jeg nyder det - gider bare ikke høre på folks holdninger hele tiden.

   Jeg havde egentlig en slutsætning med at folk var velkommen til at søge ind på lærerudd. meeen den blev lidt skrap nok ;-)

   Næh tænker ikke det skal være et læserbrev - det her er jo pivoffentlig :D

   Smil fra Mia

   Slet
 5. Godt skrevet!
  Jeg er også lærer og hader at høre på den slags kommentarer!
  Arbejdstiderne er anderledes i vores erhverv. Jeg underviser fx i tysk, og når jeg er på ferie i nabolandet, så er jeg altid bevidst og ubevidst på jagt efter noget brugbart i min undervisning - ergo bruger jeg tid på mit arbejde i min ferie. Det kunne jeg da bare lade være med, men der er ikke penge til at købe alt det spændende undervisningsmateriale - og så må man selv i gang og få fat i noget gratis eller næsten gratis.

  Jeg vil ønske dig et rigtigt godt skoleår 2012/2013 <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for din kommentar. Jeg giver dig helt ret. Jeg har altid en blok på mig, for jeg føler også altid jeg er på arbejde og ideer/undervisningsmaterialer m.m. skal hele tiden noteres. Det er også noget af det jeg nyder, ligesom jeg også nogle gange ville ønske jeg kunne sætte hjernen på stop og bare være der hvor jeg var :D

   Smil fra Mia

   Slet
 6. Hej Mia. Helt fair, at du har behov for at få det ud - for det er noget, man hører mange steder (er datter af en lærer og har brugt meget tid på at forklare det med timeforskydningen på læreråret)! Jeg tror dog, at det med fordomme er noget, man hører i de fleste fag desværre. Selv er jeg i et af de i særklasse mest udskældte fag - nemlig journalistikken. Og ja, der er da nogle, der laver noget møg, og ja, der er også mange ting, der kunne gøres bedre (som i alle andre fag). Men jeg laver altså andet end at opdigte løgne (!) og aktivt skade folk, når jeg tager på arbejde...
  Jeg tror, at vi alle kunne lære at møde hinanden med lidt færre fordomme og i stedet lidt mere ægte interesse for, hvordan folks dagligdag er. Det med at stille åbne spørgsmål i stedet for at skyde med fordomme og dårlige hentydninger er i hvert fald noget, jeg er glad for - det gør samtaler så meget nemmere (og meget mere interessante) :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. HØRT ! Jeg møder altid folk med et smil og mener af natur at vi når længere, hvis vi dog for fa'en bare kunne droppe vores fordomme og istedet holde sammen !

   Tak for en super kommentar!

   Smil fra Mia

   Slet
 7. Sådan! Jeg er så rørende enig...Danmark tager ikke vare på mennesket mere....når jeg tænker på, hvordan min bedstemor sad på plejehjemmet til sidst - en dag havde de glemt hende på toiletstolen. Hun havde siddet og råbt på hjælp i 4 timer! Hun havde ikke en tilkalde alarm, den havde de taget fra hende. Begrundelsen var, at det var min bedstefar, som var tilkendt den alarm og nu hvor han var død kunne hun jo ikke beholde den! Åh hvor blir jeg trist inden i...man burde jo gå ind i politik, men det er jeg desværre hverken begavet eller intrigant nok til - jeg ville klare det rigtig skidt som cirkus artist, tror jeg! For det er vel, hvad det har udviklet sig til...mudderkastning, rænkespil og intriger. Ikke så meget politik og blik for samfundets udsatte stedet - de pynter ikke, så dem lukker man øjnene for.

  ÆV hvor det er noget hestemøg, altså!

  Så nu fik jeg også luftet nogle af mine holdninger...for det er jo i samme boldgade, det er alle de sociale fag, som halter og ses ned på....skulderklap til dig fordi du har et af de mest prisværdige og noble jobs man kan have.

  Kh. Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommentar. Det er desværre ikke første gang jeg hører det med tilkaldealarmen.

   Min mor er ssh og jeg ved de løber så stærkt de kan, de er så pressede og jeg kan blive rasende ved tanken om det. Hvorfor får de ikke flere hænder? Der er jo grænser for hvor meget man kan nå... Der er noget galt i Danmark !!

   Smil fra Mia

   Slet
 8. Åh... Du rammer med dine gode ord lige præcis noget af det der har fyldt meget for mig - især her lige op til jobstart (ovenpå en dejlig barsel)...
  Jeg er rørende enig og møder også ofte de samme holdninger som dig.. Jeg føler jo aldrig jeg har fri - på nær i min sommerferie. For der er altid en bunke der skal rettes, en forældrekontakt eller noget undervisning der skal rettes.. Men jeg elsker at undervise - og tager derfor det 'sure' med det søde. Men det ændrer ikke på hvor træt jeg bliver af højere og højere krav, kritik, fordomme, de manglende skulderklap og nedskæringer igen og igen. Faktisk så træt at jeg indimellem kort overvejer at lave noget andet end det, jeg brænder for.. Heldigvis er der også mange som ser det arbejde, vi laver og sætter pris på det. Det er bare ikke det billede som træder tydeligst frem..
  Tak for et rigtig godt indlæg. Må jeg lave et link?
  Ha' en dejlig arbejdsdag - her laves årsplaner.. Godt nok i sofaen - men tilgengæld også med baby på arm..:)
  KH Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne

   Tusind tak for din kommentar. Helt enig, jeg har det også sådan at det er det sure med det søde, meen nogle gange så bliver nok NOK. Jeg har også haft tanken nogen gange, om jeg mon kunne holde til jobbet resten af livet. Især da jeg mistede mit job og nu 2 år senere stadig kun er vikar, fordi ingen kommuner må ansætte fast. Men jeg er også stædig og hænger i.

   Du må hjertens gerne linke.

   Go' arb.lyst!
   Smil fra Mia

   Slet
 9. Åh Mia - du har så evig ret!
  Det er i lærerjobbet som i alle andre jobs, at nogen arbejder mere end andre ... Desværre opstår disse holdninger til lærergerningen (og andre jobs på skoler) på baggrund af generaliseringer og uvidenhed.
  Heldigvis kender vi selv sandheden og så længe vi kan se os selv i øjnene og ved vi udfører vores job til UG med kryds og slange, ja så er det OK med mig at der er fordomme omkring jobs på skoler!

  Vi ses snart - og jeg glæder mig! Jeg er heldigvis også meget glad for mit job på en skole! :))
  Knus fra Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rikke, verdens bedste skolesekretær !

   Tusind tak for din kommentar, og hvor har du ret - så længe vi kan se os selv i øjnene så burde det være nok. Men hvorfor er det så, at det alligevel gør ondt når folk føler de kan sige hvad de vil om os?

   Glæder mig til at gense dig!
   Smil fra Mia

   Slet
 10. Rigtig fint indlæg - som i bund og grund handler om at have respekt for hverandre. Jeg har læst 3 år på læreruddannelsen, men brød sammen i 3. årspraktikken. Pludselig gav lærergerningen slet ikke mening og jeg skulle bare VÆK. Jeg har så lavet andre ting i nogle år nu, men nu vil jeg gerne tilbage og har derfor søgt ind på meritlærer. For mit hjerte brænder for undervisning - og nu er jeg stærk nok til at klare alt det udenoms også - for det er jo nærmest et nonstop døgnjob, og det er ikke for sarte sjæle. Der skal mod og kræfter til. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit ærlige svar. Jeg giver dig al mulig held og lykke med studiet! Du har 100% ret - man skal brænde for det, for ellers brænder man ud.

   Smil fra Mia

   Slet
 11. Godt skrevet! Min mor er også skolelærer og jeg har ikke mødt noget andet menneske der arbejder så meget som hun gør. Hele tiden. Og endda også en del i sommerferien.
  Så du kan tro jeg kan unde dig al den ferie som du og alle andre lærere uden tvivl har fortjent - og mere til!

  Dem i samfundet der arbejder med mennesker, gør et vigtigere job end nogle af os andre. Det kan desværre ikke ses hverken på løn, arbejdsfordeling eller respekt.
  Forhåbentlig vil det ændre sig igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommentar Anna.

   Smil fra Mia

   Slet
 12. Jamen, som lærer kan jeg da kun give dig ret, Mia:-) Og det er dejligt, at du tager bladet fra munden og giver lidt igen - for det med ferien og arbejdsindsatsen er en sejlivet myte om lærerjobbet. Jeg tror dog, at vi må acceptere, at Folkeskolen - og dermed også lærerjobbet - må fylde meget i samfundsdebatten. Vi besidder jo et af samfundets vigtigste jobs (ikke for at lyde højrøvet - men det gør vi altså:-)) Jeg ville dog ønske, at de gode historier også kom frem. Og jeg tror, at Folkeskolen ville blive løftet, hvis der var mere respekt for vores arbejde.

  Anyway, i starten af mit lærerliv blev jeg meget påvirket af både myterne om ferien, men også den negative debat. I perioder så jeg slet ikke nyheder i fjernsynet, fordi nyhederne om Folkeskolen tog modet fra mig. Nu er jeg begyndt at blive mere ligeglad, for jeg ved, at jeg har mit på det rene. Men ja, det er da virkelig irriterrende at høre på, og ja, folk taler meget ned til lærere!

  Kh
  Anna (som også sidder og forbereder sig)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anna

   Tak for din fine kommentar. Jeg har også perioder hvor jeg er helt ligeglad med hvad andre mener, men så sker det alligevel nogle gange, at jeg ikke synes det er fair.

   Ville ønske at det var de gode historier der blev fremhævet, præcis som du skriver, da det uden tvivl ville hjælpe på en hel del i folkeskolen. Især samarbejdet mellem skole og hjem.

   Tak for dit svar - det gav stof til eftertanke.

   Smil fra Mia

   ps. god arb.lyst ;-)

   Slet
 13. Jeg synes det er et godt indlæg. Min moster er også lære, og hun er ved at være godt træt over alle de fordomme er tilknyttet til faget. Som du siger: man bør ikke generalisere og desuden skader det ikke, at kigge på sig selv før man smider stenen.

  SvarSlet
 14. Jeg kunne sagtens være en af dem, der kom med en kommentar om, at det måtte være skøøønt med alt det ferie, men der ville ikke være noget som helst ondt i det - nok nærmere en floskel-kommentar i samme stil som vores evindelige snak om vejret og måske et forsøg på at fremhæve noget positivt ved et job, hvor der er så mange negative ting, der kunne siges i stedet - ting du selv nævner i dit indlæg. Sådan siger man jo bare til lærere, og jeg tror ikke, du behøver at tænke, at vi mener noget negativt med det. På samme måde kunne man finde på at sige til en selvstændig, at hvor må det dog være dejlig med så fleksibelt et job, selvom man jo udmærket godt ved, at selvstændige sjældent har tid til fleksibilitet og kæmper en daglig kamp for at få enderne til at hænge sammen.
  Jeg tror ikke, at skolelærere ikke fortjener deres ferie. Jeg er temmelig sikker på, at det er utrolig velfortjent med et par ekstra uger. Der var intet i denne verden der kunne få mig til at blive lærer selv, så jeg har kun skulderklap tilovers for jer, der påtager jer tjansen, og er undervisningen ikke god nok, så ligger fejlen ikke hos jer men på seminarierne, der eftersigende skulle tage lidt for let på jeres læreruddannelse og på et højere plan hos os som samfund, der ikke vil betale mere for bedre uddannelse af vores børn :)
  Kh Line

  SvarSlet
 15. Dejligt indlæg ;O)

  Jeg har tit fået kommentaren " Det må da være dejligt at have fri kl 1300 hver dag "

  Jeg forsøger ikke at lytte når vi får verbale-tæsk i medierne, selvom det tiltider kan være svært. Ville ønske at der var flere af de gode historier for dem er der VIRKELIG mange af ;O)

  Håber du nyder de sidste dage af ferien med al hvad den indebær ....også forberedelse ;O)

  Kh. Gry ( der også sidder og forbereder sig )

  SvarSlet
 16. Hørt, hørt...
  Har siddet så sent som i lørdags, til 30 års fødselsdag og skulle høre på" hvor let det er at være lærer", fra folk der ikke har haft med mennesker, slet ikke børn, at gøre en enste dag i deres liv.
  Jeg e så glad når velformulerede mennesker tager bladet fra munden og råber vagt i gevær. Tak for det!!!

  SvarSlet
 17. Jeg har arbejdet som sekretær på en lille friskole i mange år. Ved GODT, hvor meget det kræver af lærerne. Det arrangement der skal lægges i børn, timer og samarbejdet med forældre, kan ikke gøres op i timer. Der skal en lang god sommerferie til, for at blive klar til næste skoleår. Når først skoleåret er i gang, er der drøn på. Mange af tingene kan man planlægge og gøre klar, men på det mentale plan, er man jo på langt ud over de 37 timer i ugen. Nyd din ferie...den er yderst velfortjent, og er et lille værn mod udbrændthed. Så må "folk" jo blive klogere...eller lade værd.
  kh Helle ;O))

  SvarSlet
 18. Godt indlæg, Mia.
  Og supergode kommentarer.
  Det meste er vist sagt!

  Hilsen Kirsten, lærer på 32. år

  SvarSlet
 19. Well said :-) Er selv lærer på 7. år og ELSKER mit job. I starten tog jeg også alle kommentarer til mig - men nu er min standard kommentar: At hvis ferierne er så fantastiske, så kan jeg ikke forstå - folk ikke selv er lærere. Pudsigt nok lukker det de fleste helt ned. For det kunne de ikke tænke sig. Næ nej - så er der jo andre folks uvorne unger, stift system, mange møder, aftanarrangementer osv osv osv!! Når jeg så kigger på dem, med det ene øjenbryn hævet og et smil på læben - så bliver de fleste altså piv-forlegne :-)

  Næ det der rigtig kan få mig i gang - er de totalt inkompetente mennesker, der hverken har erfaring, viden eller kløgt nok til at udtale sig om folkeskolen. De mennesker der er valgt til at få landet og dets mennesker til at fungere. GISP altså! Giv os dog noget arbejdsro.

  KH Betina - der arbejdede første uge af sin ferie OG har været til stede på skolen torsdag/fredag i sidste uge - og i øvrigt har aftaler og møder hver dag denne uge.

  SvarSlet
 20. Sikke et fint og velformuleret indlæg! Har selv en far der er lærer og synes han bruger helt vildt meget tid om aftenen for at forberede undervisning osv!
  Respekt til jer der kan og vil! Det er i sandhed Jobs samfundet ikke kan undvære. Og så kan man jo undre sig over de indimellem mærkeligt
  Knus Julia

  SvarSlet
 21. Rigtig fint indlæg.

  Jeg er selv dagplejer og det er i udlandet noget folk er imponerede over - her hjemme drikker vi jo bare kaffe ;0)

  Lærerjobbet er noget jeg har enorm respekt for. At I kan ringes op af forældre når som helst og det kæmpe pres og så de enorme børnegrupper!

  Er selv mor til en knægt der lige er sluttet grundskole og for hvem lærerne har gjort en kæmpe forskel og en helt utrolig indsats - han skal nu i 0htx - det var der ingen der forudså blev en mulighed.

  Ha en dejlig dag og tak :0)

  SvarSlet
 22. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 23. Du får lige et skulderklap fra pædagogen :0)
  Super godt indlæg

  SvarSlet
 24. Ja, kommentarerne og holdningerne til lærerenes arbejdsmængde og arbejdsbyrde er mange - og forskellige. Sandheden ligger jo "et eller andet sted" i mellem. Og så er der jo naturligt nok sikkert også stor forskel fra skole til skole, fra lærer til lærer og fra fag til fag. Ligesom med så mange andre fagområder ...

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...