mandag den 1. oktober 2012

Læselyst og læseglæde *Giveaway*

Som lærer synes jeg, det er vigtigt at slå et slag for læsning og ikke mindst vigtigheden af at fremme læselyst og læseglæde hos børn. Det er noget jeg arbejder meget med i min dagligdag, og som jeg mener, er altafgørende for at fremme motivationen til daglig læsning. Jeg synes ofte det er piger, der synes det at læse er fantastisk, nuvel der er undtagelser. Mig selv, eksempelvis. Som barn var jeg ikke en læsehest, og i dag er jeg stadig kun ferielæser, men når det kommer til fag- og børnelitteratur er jeg helt med !


Det er nu præcis et år siden, at McDonalds lancerede en læsekampagne, og nu lancerer de endnu en. Korrekt, man skal købe en Happy Meal, som hverken er sund eller nærende, men lets face it, vi tager nok stort set alle på McDonalds et par gange om året, jeg skal i hvert fald ikke pudse glorie her. Jeg ved, at Blogland er delt her, og at der helt sikkert er nogle, der aldrig kunne finde på at spise mad derfra, men så er det jo heldigt vi bor i et frit land :)

Jeg mener dog virkelig, at McDonalds her har fat i noget godt. Istedet for at få billigt legetøj fra Kina, så får ungerne nu en lækker bog med hjem. Læs den højt og læs den mange gange, for det er jo netop starten på en god fortælling, der fremme læselysten. Min kære August får hver aften læst tre bøger højt - og han ELSKER det. I dag bad han mig sige de første par ord på hver side og så fortalte han ordret derefter hvad der stod siden ud. Det er noget der virkelig gør mig glad - for han elsker bøger og jeg elsker at den litterære ammestund er en super vigtig del af vores hverdag. Er den også vigtig hos jer? HER kan du se tre gode videoer, med ideer til hvordan man kan få læsningen ind i hverdagen. Se nederst på siden.

Kampagnen på McDonald kører fra den 27. september til den 31. oktober - og der er 8 titler at vælge mellem.

Her på bloggen kan du vinde bogen "Viggos Værktøjskasse", som jeg synes lyder så skøn, især fordi den giver mig sjove billeder i hovedet af vores lille tykke vidunderlige gravhund fra min barndom, som netop hed Viggo :) Alt du skal gøre er, at lægge en kommentar herunder inden fredag den 5/10.


 
Dette er et sponsoreret indlæg - men meningerne er 100% mine egne!

28 kommentarer:

 1. Vi elsker bøger hjemme hos os og Victor er nu blevet så stor at han kan forstå hvad der bliver læst om. Hans ynglingsbog for tiden er 'Fyrtårnet ved verdens ende' og den skal helst læses hver dag.
  Af den grund har vi også en masse bøger men jeg synes ikke at man kan få for mange, så ville elske at vinde denne bog til ungerne.

  SvarSlet
 2. Jeg læser lidt for muslingen men hun er jo ikke så gammel endnu :)
  en god bog til samlingen ville være lækkert!

  SvarSlet
 3. den vil jeg rigtig gerne vinde.. :D

  SvarSlet
 4. Den vil jeg rigtig gerne vinde, så jeg kan læse den for mine børnebørn, som elsker alt med dyr. ;O)

  SvarSlet
 5. Det er vist lige noget for Tulle med endnu en bog ;o)
  Jeg deltager meget gerne - og håber jeg er den heldige vinder.

  SvarSlet
 6. Min søn elsker at få læst bøger og han er så småt begyndt at læse højt for sig selv også. Det skal så lige siges at han kun er lige knap 5, så det fri fantasi (og så lidt fra hukommelsen) der bliver fortalt ud fra. Men det er sjovt at lytte til. :) Vi vil meget gerne vinde en ny historie til godnatlæsningen.

  SvarSlet
 7. Vi elsker også bøger og Emilie får læst 3 historier højt hver aften også, det er et hit og hun spørger altid efter flere historier. Det ville være skønt med denne fine bog i samlingen også :)

  SvarSlet
 8. Laura vil elske bogen så jeg vil gerne deltage

  SvarSlet
 9. Jeg har 3 børnebørn, den ældste læser selv og en sjælden gang læser han og jeg en længere bog sammen, men de skønne tøser ville jeg gerne læse denne bog med. De og jeg vil elske sådan en hyggestund.

  SvarSlet
 10. Hey dejlige Mia!

  Det ser ud som en dejlig læskampagne hos McDonalds, og vi holder også meget af at læse herhjemme, så vi kunne sagtens bruge den fine bog!

  Ha' en fantastisk dag!

  Kram i massevis fra Jane

  SvarSlet
 11. Hver gang jeg kommer hjem med en bog mere til ungerne, ryster min mand på hovedet og hver gang svarer jeg "bøger kan man ikke få for mange af"! :-D Jeg elsker bøger og elsker at læse højt for både mine egne og mine dagplejebørn....det er en fantastisk måde at styrke sproget på :-)

  SvarSlet
 12. Villads eeeelsker bøger, så vi vil meget gerne vinde Viggo! :D

  Mvh Susan

  SvarSlet
 13. Haha Mia. Jeg husker tydeligt tykke (håber altså ikke, at din mor læser med her ;-) ) Viggo!
  :-) Lone

  SvarSlet
 14. Min lille Gaia glæder sig vildt til at komme i skole. Hun bliver 6 år til november og vil så gerne have en lille læsebog. Denne her vil gøre lykke som gave.

  uhhhh vi har aldrig vundet en give away før

  hilsen Diana fra mosterskuffert@hotmail.dk

  SvarSlet
 15. Min søn og jeg nyder rigtig meget hyggestunden med godnathistorien, og nye bøger er altid velkomne:-)
  Hilsen Karen

  SvarSlet
 16. Jeg deltager meget gerne(:
  Jeg kan selv huske, da jeg fik læst højt, da jeg var barn.

  www.dyreglad-pige.blogspot.com

  SvarSlet
 17. Jeg deltager meget gerne i din fine give away(:

  Du er velkommen til at kigge forbi min give away, hvor man kan finde produkter fra Derma(:

  http://kreaman.blogspot.dk/2012/09/give-away-nr-6.html

  SvarSlet
 18. Jeg vil meget gerne være med :)

  Herhjemme er bøger nemlig et hit 👍

  SvarSlet
 19. Jeg vil meget gerne være med da :)

  SvarSlet
 20. Vi æææææælsker bøger herhjemme. Er SÅ meget med!

  SvarSlet
 21. god ide og sød lille bog
  deltager gerne

  x
  Margit fra Creative Tail
  creativetail@gmail.com

  SvarSlet
 22. Deltager :-)

  JulieM93@hotmail.com

  SvarSlet
 23. Jeg vil rigtig gerne være med :o)

  SvarSlet
 24. vi elsker bøger herhjemme og sidste år endte vi alle tre med at bestille et happy meal på mac d så poden kunne få tre forskellige bøger!

  Herhjemme elsker vi bøger, og Noah har en kæmpe reol med bøger. Læsning og bøger er desværre ofte undervurderet selvom jeg tror de fleste børn ville blive lykkelige for at sidde med mor eller far og læse! Noah 'læser' også for mig nogen gange når jeg kan lokke ham til det hvilket er ret sjovt, først læser jeg bogen og så fortæller han ud fra billeder og det han kan huske!

  SvarSlet
 25. sød bog den ville jeg gerne give min lille nevø:-)

  jenny

  jennyclausen0809@gmail.com

  SvarSlet
 26. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 27. Håber! :-) sandra_slovic@hotmail.com

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...