tirsdag den 14. juni 2011

At flyve med børn - råd søges

Når sommerferien i år skal nydes, så skal den bl.a. nydes i Pisa med hele min familie. Det er første gang August skal ud og flyve. Vi glæder os helt vildt, og jeg har masser af tanker om små gaver og lign. han skal have på turen. Heldigvis er det jo kun et par timers flyvetur. Men da han jo i den grad er ørebarn, så søger jeg råd - hvordan gør vi turen nemmest for ham. Det skal siges han har 2 velfungerende dræn i ørerne nu.12 kommentarer:

 1. Vi har lige været i Tyrkiet og Astrids ører var overhovedet ikke mærket af flyveturen, som mine altid er. Jeg talte med nogen der mente at hendes dræn hjalp med at udligne trykket i øret :o)

  SvarSlet
 2. Sikke en dejlig tur at se frem til. Jeg ved ikke så meget om ørebørn. Men var ude og flyve med venner som har en dreng der også døjer med det. Han fik Mentos under op og nedflyvning. De kræver nemlig at man tygger godt og grundigt på dem. Og alt imens læste mor eller far en helt ny bog der krævede al hans koncentration. For resten af passagerne var den måske lidt belastende, det var nemlig en af dem der havde en bunke knapper... Men det virkede og han var glad.
  Da vi havde Anton med op og flyve købte vi et legefly med lyd om bord og det var super at have et minifly, og mange forskellige spisemuligheder i små pakker, var også godt.
  Ved ikke om det hjælper dig..

  Lykke

  SvarSlet
 3. Uha det lyder lækkert med en ferie!
  Vi var på Kreta sidste år med Silas. Havde også købt små pakker, som han kunne pakke op på vejen- det kan i hvert fald anbefales. Havde egentlig også tænkt på at tage bærbar og et par dvd'er med, men det fik vi ikke gjort (havde nok at slæbe på:-)) Ellers gik tiden faktisk okay. Der var også en svigerfamilie til at tage over.
  Kærestens niece har altid haft meget bøvl med ørerne og der var intet at mærke på hende under flyveturen.
  Håber det kommer til at gå godt:-)

  SvarSlet
 4. Hej Mia
  Hvor lyder det skønt med sommerferie i Pisa - jeg elsker Italien, der er så dejligt!!!
  Min ældste datter - som i dag er 6 år - har været ekstrem-ørebarn da hun var mindre. Jeg har ikke engang tal på hvor mange gange hun har fået dræn i, for hver gang hun havde fået dem i, så udstødte ørerne dem hvorefter hun så skulle have nye i - lige til vi skiftede ørelæge og han fandt nogle dræn som hendes ører kunne acceptere... (Kort version af en laaang historie!!! :)
  Vi har selvfølgelig også haft hende med ude at flyve mens det stod på og ørelægen foreslog, at vi gav hende panodil ½ time før vi skulle boarde. Det ville så ta' smerten, hvis den opstod... Vi gav hende en stikpille panodil og hun var overhovedet ikke mærket af flyveturen... Jeg ved jo med gode grunde ikke om også var gået smertefrit uden panodil :)
  Kh Tina

  SvarSlet
 5. Min ældste er desværre også ørebarn (dræn i et utal af gange og polypper fjernet). Vi har fløjet med ham tre gange på fire år. Der har aldrig været problemer med ham - hverken op eller ned. Tror det skyldes at han jo ofte har haft tryk i mellemøret (når der er væske i mellemøret og inden der er kommet nye dræn i). Mon ikke August er lige så "heldig"? Sidst vi var afsted havde han kun dræn i det ene øre, men det også fint. Jeg har altid lidt rosiner med, så han kan tygge lidt i dem, dem kan han li' og skulle de smutte ud af munden smitter de ikke så meget af ;o)

  Er der pool, der hvor I skal bo vil jeg anbefale ørepropper (til vand) og evt en badehætte - det er så surt at komme hjem med noget skidt...

  Mht underholdning undervejs er dvd'er et stort hit her (Mangler I en, kan denne holde til lidt af værd: http://www.fona.dk/default.aspx?m=2&i=81&itemnumber=2005180010). Køb en taske til løse dvd'er, så fylder de ikke så meget at ha' med ;o). Derudover printer jeg også tegne-ark ud, han kan farvelægge i flyet (de findes bl.a på www.sfboern.dk) og tager en stak nye pixibøger med vi kan læse. Undgå for småt legetøj i flyet, så ender det bare med gråd når det falder på gulvet og ikke kan findes igen...

  Håber I får en rigtig, rigtig god ferie!

  SvarSlet
 6. tyggegummi eller sutteflaske er godt til at udligne tryk. Det samme skulle vist virke med næsedråber - har jeg hørt. De to første er afprøvet med succes på egen hånd.

  SvarSlet
 7. Hej Mia.
  Tak for dit råd med lasota behandlingsstedet. Jeg vil afprøve deres behandlinger snarest, så kryds fingre for at det også hjælper mig;)
  Knus fra Christina
  PS. Jeg drømmer om et lille sykursus hos dig når min ryg er på toppen igen;)

  SvarSlet
 8. Har også fløjet med ørebarn uden problemer. Havde små pakker med og noget spiseligt. Min søster havde givet vores unger nogle malebøger med en slags trylletusser til. De farver kun på malebogs-papiret - og smitter derfor ikke af på noget hvis de bliver tabt/smidt uden prop. Malebøgerne fåes med forskellige disney-motiver og var et kæmpehit i flyet, i lufthavnen og på hotellet.
  Fedt med Pisa (besøg evt zoo i Pistoia som ligger ikke så langt derfra. Super til børn, store træer med skygge, mulighed for køb af mad eller medbringe madpakke)

  SvarSlet
 9. Hej igen Mia

  Nu kan jeg se, at der er én der anbefaler ørepropper til vand når I skal i poolen pga bakterier i vandet - sådan nogen har vi også brugt og samtidig sørget for at hun fik ørerne mindst mulig under vand...

  I går fandt jeg faktisk en uåbnet pakke i gemmerne af disse børne ørepropper (altså stadig i fuld emballage) - købt på apoteket... Vi får dem ikke brugt, men jeg vil gerne sende dem til dig gratis, hvis du har lyst til at prøve dem??

  Kh Tina

  SvarSlet
 10. Kære Mia

  Som du jo ved, har jeg haft Camilla med på mange meget lange flyveture. Jeg tror slet ikke du behøver så meget hurlumhej. Hvis I udviser tryghed og glæde ved rejsen, vil det med sikkerhed smitte af.
  Jeg har brugt at rejse om natten, så sov hun det meste af vejen.

  Lyder iøvrigt skønt med ferie i Italien.

  SvarSlet
 11. Hej Mia, hvis drænene stadig sidder som de skal burde det hjælpe på at udligne trykket i ørerne, ellers hjælper det at sutte på sut, hvis han stadig har den, tygge tyggegummi eller vingummier, et stort gab, hjælper også, det har børn bare svært ve på komando ;O)
  Det er vigtigt han ikke får hovedet under vand, da der er direkte adgang til mellemøret, når der sidder dræn, ville være surt med en infektion, men det har i sikkert fået besked på fra ørelægen ;O)
  Jeg plejer at have en penicillinkur med til Ida (har også MBL), just in case, træls at bruge ferien med lægebesøg, hvis det kan undgås ;O)
  Rigtig god ferie !

  SvarSlet
 12. Hej kom tilfældigvis forbi. Da jeg selv var ørebarn som lille, tænkte jeg lige at jeg ville komme med egne erfaringer:

  - undgå pool mere end højest nødvendigt, det er en bakterie bombe. Men børn skal have lov til at bade, så ørepropper og evt. badehætte er et must.

  - min ørelæge anbefaler næsespray 30 min før take off, og mens man kører på startbanen. Det virker for mig, før jeg fik det råd var det at flyve rædselsfuldt, med propper i 2 døgn efter landing. Men med dræn burde det lette på trykket, væsken i mellemøret burde ikke være et problem

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...