torsdag den 1. september 2011

Blogudfordring - mit eget resultat

Jeg havde egentlig ikke mange overvejelser omkring emnet "Eventyr". Kort efter jeg havde sat udfordringen igang, kom jeg nemlig til at tænke på min fortællehat, som jeg lavede på seminariet. Jeg bruger fortællehatten ude i skolen, når jeg fortæller eventyr el. andre fortællinger, som skal fortælles på en helt særlig måde.

Det virker så motiverende for eleverne i skolen, at bede dem vente udenfor lokalet. Hvorefter lyset slukkes, der tændes levende lys og hatten tages på. Når så de kommer ind i klassen er der i den grad dømt eventyrfortællinger. Det er en helt speciel magisk stemning, som jeg personligt elsker.


Jeg har lavet en lille hule i trækronen. I den har der været mange forskellige dyr, trolde, feer m.m. Så når eventyret fortælles, kan de små dyr m.m. tages ud af hulen - giver en lille ekstra effekt :-)

Nå men det var altså fortællehatten, der satte gang i mine tanker. For når jeg bruger hatten, synes jeg, der mangler noget for fuldende indtrykket. Derfor faldt mit valg på en Eventyrkappe. Det er ikke nyskabende, og for at være helt ærlig, så er det færdige produkt hverken prangende eller omfattende at lave.

Mit mål med projektet, var ikke at lave noget stort og omfattende, men mere lave et produkt, som sammen med fortællehatten kunne give det helt særlige eventyrlook - og dét mål har jeg opfyldt synes jeg selv.

Jeg fandt et meget stort stykke brunt stof inde i svigermors gemmer, det passede perfekt til idéen og til mig i størrelsen. Så blev der målt ud på stuegulvet, og jeg prøvede forskellige måder hvorpå det kunne se ud på moi.

Jeg besluttede ret hurtigt, at jeg ikke ville købe noget nyt ind til dette projekt, så alle bladende er lavet af retrostoffer i grønne/røde/gule nuancer.


Jeg havde egentlig fingerstrikket en helt masse brun/brunrød uld, som også var syet på kappen, som træstamme, men det så bare på ingen måde godt ud, så nu pynter bladende istedet helt alene, men jeg synes nu sagtens man kan fornemme træstammen, for når jeg har den på så fungerer benene lidt som træstammen.

Her er Eventyrkappen fotograferet ude i haven med fortællehatten.


Der er detaljer på nogle af bladende i form af stikninger, og så er bladende syet på med hhv zigzag og ligudsting - alle med grøn sytråd. Der er syet en løbegang, hvori der er ført et sort langt satingbånd igennem.


Jeg glæder mig til at tage både Eventyrkappen og fortællehatten i brug, og med dét kunne fortælle fortryllende eventyr på en lidt mere særlig måde end ellers.

Tusind tak til alle der har deltaget, det har virkelig været fantastisk at se hvor vildt forskelligt vi har tolket emnet - hvor er det bare fedt! Nu er det 2. år blogudfordringen kører - så er der vel basis for en tradition?? Jeg vender tilbage til næste sommer med en ny udfordring!ps - jeg linker naturligvis til de sidste pigers resultater, når de kommer på deres blogs!

11 kommentarer:

 1. Mia, jeg bliver helt varm om hjertet, når jeg forestiller mig at være elev i din klasse. Kan næsten fornemme spændningen i maven udenfor døren.
  Du fortællerkappe er flot.

  SvarSlet
 2. Hejsa,
  Hvor er den flot... Den skal nok bidrage til mange smil og spændte unger..
  Og tak for din kommentar. Jeg vil meget gerne forære dig mit Hans og Grethe ophæng (eller måske August?!). Så hvis du vil have det skriv mig en mail med din adresse, så sender jeg det til dig.. (Og det er selvfølgelig også okay hvis du takker pænt nej!)
  lykke

  SvarSlet
 3. Ej Lykke - hvor er du dog sød ! Det vil jeg da mægtig gerne eje - det er så utrolig fint !

  Sender dig da lige en mail :-)

  Smil fra Mia

  SvarSlet
 4. Hvor er det fantastisk - heldige elever der hører eventyr fra dig :-)

  SvarSlet
 5. Hvor er den flot og bare rigtig eventyragtig. Elsker bladene :o) Jeg gad godt have haft en lærer der gjorde så meget ud af historielæsningen :o)

  SvarSlet
 6. Hvor er det et flot stykke håndværk! Rigtig godt gået. Heldige unger:-)

  SvarSlet
 7. Utroligt kreativt - den kunne du bruge til at optræde med på middelalderfestivaler, hvor der oftest laves rollespil for børn. Mange fine detaljer - den skal nok blive en succes.

  SvarSlet
 8. Hvor den fin og eventyragtig:)

  SvarSlet
 9. den er da flot og kan især godt lide de blade :)

  SvarSlet
 10. Som de andre er jeg også vild med bladene og det er da en super suplement til fortællehatten :-)

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...