søndag den 4. september 2011

Inspiration til motorikposen

Flere har mailet eller skrevet herinde for at høre hvordan vi vil bruge motorikposen. Det vil jeg MEGET gerne uddybe.


Jeg er nemlig en rigtig gymnastikpige. Jeg har selv gået til gymnastik siden jeg gik på forældre-barn holdet med min mor, og da jeg var 13 år blev jeg selv hjælpetræner. Jeg her siden dengang taget instruktøruddannelsen og undervist i et hav af gymnastikhold, men da August kom til verden, gled jeg desværre væk fra det. Jeg er dog stadig passioneret omkring gymnastikken, og ser heldigvis stadig mange af de dejlige gymnastikpiger - bl.a. Gitte, som er formand for MIN forening ;-) Ja det er altså lidt min, for jeg var med fra dag et da den startede, og havde hold fra dag et af. Jeg har også siddet i bestyrelsen i rigtig mange år. Nå nok om min gymnastikbaggrund. Her kommer forklaringer:

"TRYLLE"tørklæder

Tørklæderne kan indgå i musiske og motoriske lege og appellerer i den farvestrålende nuance til barnets sanser og kreativitet. Hvad kan man bruge tørklæderne til:

- man kan puste til dem
- man kan gemme sig under dem
- man kan kaste med dem
- man kan svinge med dem
- man kan trylle med dem
- man kan bruge til dem gøgleri

Kun fantasien sætter grænserne!
Du kan købe dem HER

TREKANTSRISPOSER  el. ærteposerTrekantsrisposerne kan bruges på samme måde som alm. ærteposer, men kan også bruges på andre måder, bl.a. til at spille spil med. Man kan skrive numre/bogstaver el. tegne figurer på siderne, og så kaste med dem. Det den så lander på kan man bruge til videre leg. Man kan også bruge dem som kastebolde, hvor man kaster efter tindåser el. lign. De kan også bruges til:
- balancelege, hvor risposerne kan lægges på hovedet, maven, ryggen m.m. til forskellige balanceøvelser.

- kaste og gribelege, både alene eller mellem flere

Risposerne er syet i 100% bomuld og fyldt med alm. grødris. Kan købes HER
BOLDE


Bolde kan noget, som er så særligt. Det er bare en rund ting - men alligevel er det et stykke legetøj alle børn i hele verden kan lege med på tværs af kultur, religion og økonomi.
Boldene kan bruges til at:
- kaste med
- trille med
- jonglere med, hvilket er stimulerende for koncentrationen, hånd/øje koordination og balance.

- vi vil også bruge dem sammen med faldskærmen, hvor det gælder om, at holde dem kørende

BALLONER


Balloner er jo fantastiske til at lege med. Man kan puste til dem, slå til dem, lege fangeleg, hvor ballonen sættes fast på bagdelen, sparke til dem - ja bare lege på livet løs. Jo flere jo bedre!


TÆPPERESTER


Jeg købte 6 måtter i forskellige farver i en tæppeforretning for en 50'er og skar dem så selv op i mindre stykker, og rundede hjørnerne.

Tæpperne skal bruges til forskellige aktiviteter. Det største tæppe skal vendes med forsiden ned, og så skal August trækkes rundt i hele hytten. Enten med et sjippetov eller med et tyndebånd om livet.
De mindre tæpper skal bruges som øer. Øer man kan hoppe til og fra. De skal også bruges som farvelæring og jeg har indkøbt farve, så jeg kan male tal på nogle af dem, og dermed også lege tallege. De kan også bruges som pletter man kan kaste efter, som stier der skal bygges og løbe på, hvor man hele tiden skal tage måtterne med for at stien ikke stopper brat.


TØNDEBÅND / HULAHOPRINGTøndebåndet skal bruges til at trille med og løbe efter, til at sidde i og lege man er på en øde ø, bruges til tæpperesterne, til at kaste bolde igennem, til at binde tørklæderne om og lege farlige cirkusdyr - ja kun fantasien sætter grænserne.


FALDSKÆRM


Legeakademiet.dk har linket til en super fin idébog til lege med faldskærmen, og da jeg ikke kunne have skrevet det bedre selv - så linker jeg også til denne bog.

Jeg har masser af sanglege, rytmelege og andre redskaber der ikke er med (endnu). Så spørg endelig løs!

3 kommentarer:

 1. Superide med den motorikpose! Den skal I nok blive glad for :)

  SvarSlet
 2. Super indlæg, skøn skøn gave du har givet August der, jeg er selv idræts pædagog og syntes også det er super mange sjove aktiviteter man kan lave med sådan en gave, tak for inspiration

  SvarSlet
 3. Motorikposen er fyldt med godter - har selv brugt sådanne i forbindelse med træning af børn i alle aldre - det skaber god forståelse og mening og ikke mindst plads til en masse grin og nærvær.

  Tænkte om du ikke havde lyst til at deltage i min Give away om et ægte Per Hillo maleri til en værdi af små kr. 3.000,00: http://designlacamara.blogspot.com/2011/09/konkurrence-vind-per-hillo-kunst.html


  Mille

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...