mandag den 7. november 2011

Dukkehus - kun for piger?

Hver gang jeg ser et dukkehus, drømmer jeg om at finde et gammelt et og sætte det i stand

Men - jeg har jo ikke en lille pige, der kan lege med det, så nu er mit spørgsmål - leger jeres drenge med dukkehus? Hvis ja, bruger de så eks. legomænd til at lege med eller nøjes de med at flytte lidt på møblerne i ny og næ?

Om ikke andet så må jeg nok alligevel istandsætte et engang - for min egen skyld ;-)


15 kommentarer:

 1. Hej Mia ;0)
  Mikkel fik et dukkehus da han var ca 4 år.
  Han har leget rigtig meget med det og det har været med dukkehus dukker.
  Han bliver snart 7 år og bruger det ikke så meget mere ;0)

  SvarSlet
 2. Mine drenge har et dukkehus og de leger gerne med det. De har helt almindelige dukker til huset. En famiie med far, mor og børn. En stor del af selve legen er dog at tage møblerne ud af huset og sætte dem tilbage igen :-)

  Men ja, ellers så kan det jo stå og pynte i bogreolen, hvis han ikke vil lege med det :-)

  Kh Ulla.

  SvarSlet
 3. Jeg tror, at vores drenge leger med det, som vi præsenterer dem for. Og hvorfor lade dem gå glip af noget, på bekostning af kønsroller? <3

  Dem skal de tids nok lære at kende ;-)

  SvarSlet
 4. Marius på 1 1/2 har leget med dukkehuset længe. Selvfølgelig på hans egen måde, men han bruger duplomænd, sylvanian, eldker møblerne osv.

  SvarSlet
 5. Jeg har sådan et dukkehus, nøjagtig som på dit billede.. Og planen var også at jeg skulle sætte det i stand.. Men det er altså bare ret svært, for jeg tør ikke rigtig skille det ad, da det har været min fasters og er over 40 år gammelt, og man kan altså ikke rigtig sætte tapetet heelt lige med begge hænder inde i de små rum :( .. eller jeg kan ikke. Så pt. har projektet faktisk et år på bagen. Efter at have stået et halvt år fremme mente min kæreste nu hvor jeg alligevel ikke var kommet videre så måtte det altså i kælderen.

  SvarSlet
 6. Min Magne, har en borg, som han bruger som dukkehus, og jeg er ret sikker på at han ville elske at have et rigtigt, han har også en dukke at lege med, så hvorfor ikke også et dukkehus? men da vi også har en pige, bliver det jo nok hendes, når jeg engang finder det rigtige :)

  SvarSlet
 7. Du kan sagtens lave et dukkehus til din dreng.
  Min nevø på 5 er glad for at lege med hans lillesøsters dukkehus. Han bruger både de dukker som hører til og tilføjer så selv diverse legomænd, brandbiler osv.
  God fornøjelse med projektet, som helt sikkert vil gøre lykke :o)

  SvarSlet
 8. Jeg siger gi los og lav en "drengeudgave" det skal nok falde i god jord :o)

  SvarSlet
 9. Min den yngste som også er en dreng har leget helt vildt meget med Maileg.
  Så vi snakkede meget om at lave et stort hus på hjul.
  Så han rigtig ville hygge sig.
  Men inden vi havde set os om , var han for stor:-(
  Så skynd dig at bygge et hus...
  Er sikker på det vil bringe glæde.

  Knus Susi

  SvarSlet
 10. Min Mikkel for lov at lege med alt Lea s legetøj. Herhjemme er der ikke noget der heddet TIL PIGER eller TIL DRENGE! Lea har ønsket sig en radiostyret el bil i fødselsdagsgave, og det skal hun få. ;-D Så synes helt sikkert godt at drenge kan lege med legehuse, hvorfor ikke?

  SvarSlet
 11. Det ville da være super fint også for en dreng - evt. til smølfer eller sylvanien, hvis ikke det skal være helt alm. mor, far og børn. Tænker også din dreng vil elske at flytte rundt på tingene, tænde og slukke lys etc. Det gør vores ihvertfald ;o))

  SvarSlet
 12. Min yngste datter fik til hendes fødselsdag en bondegård og en masse dyr osv. Købte forleden julegave til hende, bla. en traktor med vogn ...Kan man det til en pige? ja spørger du min mor og mine søskende så kan man ikke! Men jeg synes drenge skal lege med dukker og piger med traktorer, hvis det er det de har lyst til.

  Rikke

  SvarSlet
 13. Tusind tak for alle jeres gode kommentarer ! Jeg tror jeg kan konkludere, at jeg bare må i sving :D

  Jeg er nu personligt også indrettet sådan, at drenge og piger kan lege med alt. August fik således en klapvogn og en dukke da han blev 2 år. Men han er ikke lige en dreng, der gider lege med dukker i dag - han siger hele tiden - det er for piger mor !! Men nu vil jeg alligevel give mig i kast med projekt dukkehus - tror bare jeg vil kalde det familiehus istedet for :)

  Smil fra Mia

  SvarSlet
 14. Eller for "De stærke mænds hus" ;-)

  SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...