onsdag den 17. november 2010

Velgørenhedsaften

Sidste år arrangerede jeg en stor velgørenhedsaften med mine to 6. klasser. Jeg vil meget gerne fortælle jer om dette kæmpe store fantastiske arrangement.

Da jeg var på barsel arrangerede jeg et projekt ved navn "Gi' til andre". Det skulle bruges når jeg kom tilbage fra barslen og skulle have mine to 6. klasser.

Projektet havde udgangspunkt i Kristendom og Dansk og var lavet indenfor emnerne Etik, Moral og Uselviskhed.

Den første uge arbejde eleverne med forskellige hjælpeorganisationer, og udarbejde selv foldere til netop deres organisation. Vi havde besøg af Geert Madsen (formand for Hospitalsklovnene på Kolding Sygehus) som fortalte om det store og vigtige arbejde som klovnene gør på sygehuset. Vi var også på besøg i Taulov Genbrug, hvor alle eleverne hver havde en ting med, som de ville donere til dem. Eleverne blev meget positivit overraskede over det store arbejde de frivillige i Genbrugsbutikken gør og at man rent faktisk støtter en god sag når man handler der.

Jeg havde lavet dette power point show til at skyde ugen igang med.

I den anden uge skulle vi gøre klar til den store velgørenhedsaften, som skulle løbe af stablen torsdag den 26. nov. på skolen. Jeg havde indsamlet rigtig mange gaver fra forskellige firmaer og min kollega havde også samlet ind, da hun kom med i projektet. I den anden uge indsamlet eleverne også flotte gaver, som blev pakket i fine kurve og indpakket i cellofan. Vi fik også doneret gulvtæppe til scenen, blomster til alle boder, kurve og cellofan, alt til det mad der blev lavet lige fra gær til ketchup og sodavand. Så det havde ikke kostet os noget som helst at lave arrangementet.

Invitationen jeg havde lavet sammen med et par elever

Alle gaverne var på forhånd fotograferet, og jeg havde oprettet en facebookgruppe, hvor man indtil torsdag den 26. 11. kl. 12 kunne byde på varerne. Alle bud blev så taget med til de forskellige budrunder om aftenen.

Alle gevinsterne
Jeg havde sammen med et par elever lavet auktionshæfter, som lå på stolene til alle gæsterne. Der kunne man følge med i hvad der kom på auktion hvornår. De var et hit.

Hæftet var naturligvis et A5 hæfte foldet på maskine.

Om formiddagen da vi alle var ved at gøre scenen og de forskellige boder klar kom viceinspektøren ned til os og sagde at TV syd kom om en halv time. Så fik vi travlt for det skulle bare blive godt. Eleverne var helt oppe at køre over at jeg havde inviteret dem, uden de vidste det, og de glædede sig helt vildt til de kom. Du kan se indslaget lige HER (det kommer lige efter et minut ca.)


Om aftenen skulle der afholdes en flot velgørenhedsauktion, med forskellige budrunder. ALLE pengene gik til Hospitalsklovnene på Kolding Sygehus. Der var både modeshow med genbrugstøj (som kunne købes i elevernes genbrugsbutik), en sang skrevet til lejligheden, et teaterstykke samt to forskellige danseshows foruden de forskellige auktionsbudrunder. Man kunne også besøge elevernes restaurant, hvor alt var sponsoreret med bl.a. pølsehorn og pizzasnegle. Der var også en lækker café med kager, kaffe og te.


Café, restaurent, information, genburg og lykkehjul med et hav af sponsorerede gevinster. Alle penge der blev brugt de forskellige steder gik naturligvis også til klovnene.

Da kl. blev 17.30 og velgørenhedsaftenen åbnede, strømmede det ind med gæster – mellem 110 og 140 vil vi gætte på. Der blev ivrigt budt på de forskellige varer ligesom elevernes lykkehjul i informationsstanden også var et stort hit. En signeret OB fodboldtrøje med Utaka gik for 750 kr., en Asus minibærbar PC gik for 1500 kr. ligesom en lækker chokolade julekalender fra Ærensgaard Vinhandel gik for 200 kr. Eleverne havde på forhånd håbet at de kunne samle 5.000 kr. sammen.


Stemningen var helt i top, da kl. blev 20 og det indsamlede beløb skulle offentliggøres.
13.724,50 kr. blev det til. Det var helt utrolig overvældende for alle.

Jeg er meget stolt af det projekt vi lavede og eleverne taler stadig om det. Det har været en oplevelse for livet for dem, og også for mig.

Da jeg fornylig var indlagt med August så jeg checken hang på nede på børneafdelingen, og mit hjerte blev ganske varmt. Det er altså GODT gået af to 6. klasser.Jeg har det projekt liggende klar til en anden god gang!

2 kommentarer:

  1. For et flott prosjekt!
    Jeg har lagt inn en kommentar på din markedsblogg ang. bytting.
    Ha en riktig fin kveld:-)

    SvarSlet
  2. Hvor er det en fantastisk god idé! Den ryger straks i idékassen hos mig, hvis det er ok ;-) Det ville jeg gerne lave med mine elever engang.

    SvarSlet

Tak fordi du giver dig tid til at kommentere på mit indlæg, det sætter jeg stor pris på.

Husk at tilmelde dig email-servicen, hvis du vil have besked, når jeg eller andre også kommenterer på tråden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...